וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בית הדין לעבודה אסר על עובדי בנק ישראל להשבית המחלקות הביצועיות בבנק

עינב בן יהודה

8.11.2004 / 19:25

המחלקות הביצועיות כוללות את מחלקות טכנולוגיית מידע, מנהל מלווה המידנה, חשבות והמחלקה המוניטרית; התיר נקיטת צעדים ארגוניים תוך הגבלות למחלקות המט"ח והמטבע



בית הדין האזורי לעבודה בירושלים אסר היום על עובדי בנק ישראל להשבית את המחלקות הביצועיות בבנק, ובכך נעתר באופן חלקי לבקשת הנהלת הבנק להורות לעובדים להפסיק את עיצומיהם.



אתמול האריכה ביום נוסף השופטת אורנית אגסי את צו המניעה הזמני שניתן ביום חמישי האחרון, וזאת לאחר דיון שנמשך שעות ארוכות. השופטת דחתה מתן ההחלטה בבקשה להיום. במהלך יום אתמול הופסק הדיון למספר שעות במסגרתם ניסו הצדדים להגיע לפשרה אך ללא הצלחה.



בהחלטה שניתנה היום, הורתה השופטת לעובדים שלא להשבית את המחלקות הביצועיות הכוללות את מחלקות טכנולוגיית מידע, מנהל מלווה המידנה, חשבות והמחלקה המוניטרית. בנוסף, קבעה השופטת כי אין למנוע שביתה במחלקת מט"ח ובמחלקת המטבע. אולם, השופטת מוסיפה כי על העובדים להימנע מפגיעה ב"פעולות בנקאיות חשובות וקריטיות". כמו כן תוקם ועדת חריגים שתדון בבקשות מיוחדות, הנובעות מעיצומים שנוקטים העובדים במחלקות אלה.



הצווים שניתנו הינם בתוקף ל-14 הימים הקרובים, שבמהלכם על הצדדים להמשיך לקיים משא ומתן אינטנסיווי.



יו"ר ועד עובדי בנק ישראל, רפי לנקרי, אמר בתגובה להחלטה, כי כבר מחר ייתכנס ועד העובדים במטרה לדון בצעדים הארגוניים בהם ינקוט, בכפוף להחלטת בית הדין: "אנחנו קוראים לנגיד להפסיק את ההתעקשות וההתנהגות חסרת ההיגיון שלו, בה הוא לא מנסה להידבר ברצינות עם העובדים ולהגיע לפתרון הסכסוך". את ועד עובדי בנק ישראל ייצגה עו"ד מיכל שקד.



הנהלת הבנק, המיוצגת על ידי עוה"ד נחום פינברג וסמדר קפלן, טענה בפניה שהוגשה ביום חמישי לבית הדין, כי המחלוקת העיקרית בגינה ננקטים העיצומים נוגעת לדרישת העובדים לקידום בדרגות. בעקבות מחלוקת זו, הוכרז סכסוך עבודה בבנק במארס 2003.



הנהלת הבנק טענה בבקשה כי פנתה לוועד מספר פעמים, והציעה לפתור את המחלוקת בהליך של גישור, אך נענתה בשלילה. בבקשה נטען כי החרפת הצעדים הארגוניים, כפי שזו באה לידי ביטוי בשבועיים האחרונים, תזעזע ואף תשתק את המערכת הפיננסית, הכוללת את הבנקים ואת הגופים הפועלים בשוק ההון. כתוצאה מכך, יוטלו הגבלות חריפות על היכולת לנהל את החיים הכלכליים ע"י הממשלה, המגזר העסקי ומשקי הבית.



עוד נטען בבקשה כי אין כל פרופורציה בין הצעדים בהם נוקטים המשיבים לבין העניינים שבסכסוך, כפי שהם מופיעים בהודעה על שביתה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully