וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנפט ב-47 דולר - סוכנות האנרגיה הבינ"ל צופה כי המחירים ימשיכו לרדת

ליאון איצקר

10.11.2004 / 12:31

החוזים על הנפט הגולמי למסירה בדצמבר נסחרים כעת במחיר של 47.07 דולר לחבית, ירידה של 30 סנט, במסחר שלאחר הסגירה בבורסת הסחורות של ניו יורק לאחר שכבר ירדו ל-46.96 דולר



מחירי הנפט ממשיכים לרדת ונסחרים בסביבות ה-47 דולר לחבית, על רקע הערכות כי משרד האנרגיה האמריקאי ידווח היום על עלייה שבועית שביעית ברציפות במלאי הנפט הגולמי בארה"ב. החוזים על הנפט הגולמי למסירה בדצמבר נסחרים כעת במחיר של 47.07 דולר לחבית, ירידה של 30 סנט, במסחר שלאחר הסגירה בבורסת הסחורות של ניו יורק, לאחר שכבר ירדו ל-46.96 דולר.



סוכנות האנרגיה הבינ"ל (IEA) אמרה היום כי ייתכן שמחירי הנפט הגיעו לשיאם בחודש שעבר והיא צופה כי ימשיכו לרדת. היצע הנפט העולמי עלה ב-890 אלף חביות ליום באוקטובר לרמה של 84.6 מיליון חביות עם התאוששות התפוקה במפרץ מקסיקו מנזקי סופות ההוריקן. הסוכנות אמרה כי אופ"ק הגדיל את תפוקת הנפט הגולמי ב-220 אלף חביות ליום באוקטובר לרמה של 29.96 מיליון חביות ליום.



מנהל ה-IEA אמר אתמול בוועידה בוושינגטון כי למרות שירדו מתחת ל-50 הדולר לחבית, מחירי הנפט עדיין גבוהים מדי. הוא הוסיף כי ההיצע גבוה מהביקוש וכי המחירים צריכים לרדת בצורה משמעותית, דיווחה בלומברג.



אתמול ירדו החוזים על הנפט הגולמי למסירה בדצמבר ב-3.5% ונסגרו בניו יורק במחיר של 47.37 דולר לחבית. ב-25 באוקטובר הגיעו מחירי הנפט לרמה של 55.67 דולר לחבית - שיא של כל הזמנים.



מאוחר יותר היום יפרסם משרד האנרגיה של ארה"ב את הדו"ח השבועי על מלאי הנפט. תחזית האנליסטים היא לעלייה של כ-2.1 מיליון חביות בשבוע שהסתיים ב-5 בנובמבר. מלאי הנפט לחימום צפויים לרשום עלייה של כ-200 אלף חביות.



בשבוע שעבר דיווח משרד האנרגיה על גידול של 6.3 מיליון חביות במלאי הנפט הגולמי של ארה"ב בשבוע הקודם, לרמה של 289.7 מיליון חביות. זו היתה העלייה השבועית ה-6 ברציפות, אשר מסתכמת עד כה בגידול של יותר מ-20 מיליון חביות. עלייה בתפוקת הנפט של אופ"ק סייעה בחידוש מלאי הנפט של ארה"ב בתקופה האחרונה. זאת, על רקע החששות למחסור עקב הירידה בתפוקה במפרץ מקסיקו בעקבות סופות ההוריקן שפגעו באזור בספטמבר.



היום דווח כי התפוקה התעשייתית בסין עלתה באוקטובר ב-15.7% לעומת השנה הקודמת, לרמה של 489 מיליארד יואן (59 מיליארד דולר), מסרה לשכת הסטטיסטיקה הלאומית. מדובר בהאטה לעומת עלייה של 16.1% שרשמה התפוקה התעשייתית בספטמבר, וזאת על רקע צעדים שנקטה הממשלה בחודשים האחרונים לריסון הצמיחה הכלכלית. לסין היתה תרומה נכבדה לזינוק שנרשם השנה בביקוש העולמי לנפט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully