בבית המשפט העליון התקיים היום דיון בערעור שהגיש שלמה אייזנברג, יו"ר הדירקטוריון ובעל השליטה בחברת ערד, על הרשעתו בשורה ארוכה של עבירות פליליות הנוגעות לאישור עסקת בעלי עניין בחברה ועל העונש של 18 חודשי מאסר בפועל ומיליון שקל קנס שנגזר עליו. הדיון התנהל בפני הרכב של שלושה שופטים אליעזר ריבלין, אדמונד לוי אשר צפויים לתת החלטה בעניינו של אייזנברג במועד מאוחר יותר.
בדיון עצמו נכח אייזנברג כשהוא מלווה בסוללת עורכי דין בראשותו של עו"ד דורי קלגסבלד וכלל את עורכי הדין ליפא מאיר, חנן פרידמן ושרון קליינמן. קלגסבלד אשר הצטרף לצוות ההגנה של אייזנברג בשלב מאוחר יותר לאחר שבית המשפט המחוזי הרשיע את אייזנברג בכל העבירות שיוחסו לו. קלגסבלד החליף את עו"ד דוד ליבאי שפרש מצוות ההגנה לאחר הדיון בבית המשפט המחוזי. את הפרקליטות ייצגה עו"ד יעל אלמוג מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). בין הנוכחים בקהל בדיון היתה גם מי ששימשה כמתמחה של שופטת בית המשפט המחוזי רינה משל שהם, שהרשיעה לפני כשנה את אייזנברג בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הכללת פרטים מטעים בתשקיף ובדו"חות, רישום כוזב במסמכי תאגיד והדחה בחקירה.
הדיון עצמו נערך מספר שעות, והחל עם טיעוני הערעור של עו"ד קלגסבלד שציין כי מדובר בתיק החשוב ביותר מבחינת דיני ניירות ערך המתנהל כיום, וזאת בשל הפרשנות שנתן בית המשפט המחוזי להגדרה " עניין אישי" בכל הנוגע לחובת האמון של נושאי משרה בחברה. עו"ד קלגסבלד תקף את החלטת השופטת משל שהם בשני מישורים עיקריים: הראשון משפטי, בנוגע לפרשנות המרחיבה, לדעתו, שנתנה למושג "עניין אישי", ובמישור העובדתי, שבו תקף את קביעת השופטת כי בין אייזנברג לאיש העסקים בנימין יסלזון היה הסכם הצבעה בנוגע לדרך הצבעתו של האחרון באסיפת בעלי המניות של ערד, שהיתה אמורה להצביע על אישור עסקה בה היה לאייזנברג עניין אישי. בנוסף העלה עו"ד קלגסבלד טענות לגבי העונש החמור שהוטל על אייזנברג בהשוואה לנאשם אחר בתיק - מנהל התיקים הרי ספיר, שהורשע בעבירות דומות ועליו הוטל עונש של חצי שנת מאסר על תנאי ו-200 אלף שקל קנס.
עו"ד אלמוג טענה מנגד כי בית המשפט לא יכול להתעלם מהעובדה כי מוקד הדיון הינו "בעל שליטה בחברה ציבורית אשר יוצר בחדרי חדרים הסדרים וטובות הנאה נסתרות שלא היו יודעות לציבור המשקיעים". בהתייחסה לפעולותיו של אייזנברג ציינה אלמוג כי "אמנם צווארונו לבן אבל מניעיו הם מניעים של תאוות בצע". בסיום הדיון סירב אייזנברג להתייחס לסיכויים שבית המשפט העליון יקבל את עירעורו והסכים להגיד כי "יש לי אמון מוחלט בהחלטות בית המשפט העליון".
בית המשפט העליון דן היום בערעור שהגיש שלמה אייזנברג על הרשעתו בגין אישור עסקת בעלי עניין בחברת ערד
אסף ברגרפרוינד
10.11.2004 / 18:53