כמה מבעלי המניות בחברת ההשקיה נטפים מעוניינים להחליף את מנכ"ל החברה, ארז מלצר - כך מסרו מקורבים לחברה. לדבריהם, המתנגד העיקרי להמשך כהונתו של מלצר הוא קיבוץ מגל, בעל המניות השני בגודלו בנטפים (32.8%). מנגד, בעל המניות העיקרי - קיבוץ חצרים (54.5%) - תומך בהמשך כהונתו של מלצר. בעל מניות נוסף בנטפים הוא קיבוץ יפתח (12.7%), שעמדתו לא ידועה. המקורבים הוסיפו, כי חילוקי הדעות לגבי מלצר משקפים גישות שונות באופן מהותי בין חצרים למגל לגבי המשך התנהלותה של נטפים.
נטפים נמצאת במשבר ניהולי, לאחר שהודיעה לפני כחודשיים על עזיבתו של היו"ר, עמי איילון. עם המועמדים להחליפו נמנים הכלכלן יוסי אלשיך, שכיהן בעבר כמשנה למנכ"ל אל על, וכמה אלופים במיל', ובהם גיורא רום, לשעבר בכיר בחיל האוויר וכיום מנכ"ל הסוכנות היהודית.
המקורבים העריכו כי חילוקי הדעות בין מגל לחצרים יקשו על בחירת יו"ר, וייתכן שהחברה תתנהל ללא יו"ר במשך זמן ממושך. לדבריהם, איילון עזב את נטפים "מכיוון שלא סיפק את הסחורה". נטפים עברה תהליך התייעלות בשנים האחרונות, אך לא הצליחה לחזור לרווחיות משמעותית. לדברי המקורבים, החברה נמצאת באיזון בשורת הרווח. באחרונה פירסמה נטפים נתונים חלקיים לגבי עסקיה. על פי הנתונים, מכירותיה במחצית 2004 עלו ב-15% ל-685 מיליון שקל. הרווח התפעולי ברבעון השני הגיע ל-43 מיליון שקל.
בקיבוץ מגל רוצים להחליף את מנכ"ל נטפים ארז מלצר
אורה קורן
15.11.2004 / 10:25