וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברק הודיעה על דחיית תשלום הריבית על איגרות החוב שלה

הדר חורש

15.11.2004 / 19:22

היתה אמורה לשלם מחר ריבית בסך 7.5 מיליון דולר למחזיקים באג"ח בשווי של 122 מיליון דולר לפידיון



חברת השיחות הבינלאומיות והאינטרנט ברק הודיעה על דחייה בתשלום הריבית על איגרות החוב שלה. החברה היתה אמורה לשלם מחר ריבית בסך 7.5 מיליון דולר למחזיקים באיגרות חוב בשווי של 122 מיליון דולר לפידיון.



מנכ"ל החברה, דוד קמיניץ, אמר היום כי דחיית התשלום נועדה לאפשר לחברה למצות את המו"מ על הסדר חובות אליה. הריבית על איגרות החוב של ברק משולמת פעמיים בשנה, במאי ובנובמבר. במאי 2007 אמורה החברה לפרוע בתשלום אחד את קרן החוב בסך 122 מיליון דולר.



ברק עמדה עד כה בתשלום הריבית וכבר פרעה שלושה תשלומי ריבית. עם זאת, ברור לכל שהיא לא תוכל לעמוד בפרעון הקרן, ותשלומי הריבית הגדולים פוגעים בכושרה להתחרות בשוק השיחות הבינלאומיות, הסובל מתחרותיות גבוהה ושחיקת מרווחים.



הנהלת החברה החלה לפני מספר שבועות במגעים עם בעלי איגרות החוב, בהם בנק דיסקונט ומספר משקיעים אמריקאים המתמחים בהשקעות סיכון, בניסיון להשיג הסדר. בעלי איגרות החוב התאגדו לצורך השיחות עם החברה והם מיוצגים על ידי משרד עורכי הדין הבריטי בינגהאם מקקאטשן.



דחיית תשלום הריבית היא אחד האמצעים בהם בחרה הנהלת החברה לאותת לבעלי איגרות החוב כי מוטב להם להגיע להסדר מהיר. על פי תנאי איגרות החוב מותר לחברה לאחר בתשלום עד 30 יום, מבלי שהדבר ייחשב הפרת הסכם או עילה לפנייה לבית המשפט. אם תימשך הדחייה מעבר ל-15 בדצמבר, עשויים בעלי איגרות החוב לפנות לבית המשפט.



ברק הציגה ברבעון השלישי של השנה תוצאות עסקיות חיוביות. החברה הצליחה להגדיל את הכנסותיה ורווחיותה למרות התחרות הגוברת בענף השיחות הבינלאומיות והאינטרנט. הרווח התפעולי של החברה הסתכם ב-25 מיליון שקל. איגרות החוב של ברק אינן רשומות למסחר בבורסה והן נסחרות על ידי עושי שוק בעיסקות פרטיות. מאז שהחלה החברה לנהל את המו"מ על הסדר החובות חלה ירידה במחירי איגרות החוב הנסחרות במחיר של כ-53 סנט (תשואה שנתית של כ-28%).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully