וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראל נלחם נגד הדחתו מתפקיד מנכ"ל רשות השידור: נפגש עם נשיא המדינה

ענת באלינט

16.11.2004 / 8:30

בראל: "אני מוזמן לנשיא אחת לכמה חודשים כדי לדבר על איך אני רואה את השטח, בעיקר בכל הנוגע לענייני המזרח התיכון והערבים; זה היה ככה עם כל הנשיאים"



נשיא המדינה, משה קצב, נפגש בשבוע שעבר עם מנכ"ל רשות השידור, יוסף בראל. הפגישה התקיימה לבקשתו של בראל, המנסה לעצור את מהלך ההדחה שלו, שבו פתח השר האחראי על רשות השידור, אהוד אולמרט. לפני הפגישה שלח בראל לקצב חומר המציג את הצלחותיו ברשות השידור וכן את התשובות שכתב עורך דינו, יוסי ארנון, למכתב ההדחה של אולמרט.



בין בראל לקצב קיימים יחסי קרבה. במשך כהונתו של בראל בשנתיים וחצי האחרונות הוא הקפיד להעניק לנשיא חשיפה רבה בערוץ 1. כך, למשל, ערוץ 1 הקליט השנה שלוש תוכניות במשכן הנשיא בירושלים; אחת מהן היתה הדלקת נרות חנוכה במקום, אירוע שמתועד בכל שנה, והשתיים האחרות היו "כל הכבוד - יהורם גאון בבית הנשיא", שהועברה בשידור חי במאי, ו"הדרן לנשיא קצב", שהוקלטה במארס, ומובאת בשידורים חוזרים בשעות הלילה בערוץ 1.



בראל אישר אתמול שהוא נפגש עם הנשיא אחת לכמה חודשים, אך סירב להתייחס לתוכן השיחות. "זה לא עניין פוליטי ולא מדובר בדרג פוליטי", אמר בראל. לדבריו, "אני מוזמן אליו אחת לכמה חודשים כדי לדבר על איך אני רואה את השטח, בעיקר בכל הנוגע לענייני המזרח התיכון והערבים. זה היה ככה עם כל הנשיאים".



נראה שיש לך לא מעט אוהדים.



בראל: "אני אומר שיכולתי להיבחר פה אחד לכנסת על ידי אוהדי. אני מקבל יום-יום טלפונים ופניות שאומרים לי 'תחזיק מעמד, יישר כוח'. כל ראשי הסיעות בכנסת, חברי כנסת ושרים - כולם מחזקים אותי וזה יפה".



בתשובה לשאלה על עמדת הנשיא בעניין הדחתו, אומר בראל: "לא יעלה על הדעת שהנשיא יתקשר אלי ויגיד לי שפעל למעני. אני לא יודע למי פנה או מה אמר". מלשכת הנשיא נמסר: "אין לנשיא עמדה בעניין הדחתו של מנכ"ל רשות השידור. הנושא הוא בתחום טיפולה של הממשלה והנשיא אינו מתערב". מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הנשיא לא פנה אליהם בעניינו של בראל.



הדחתו של בראל היתה אמורה לעלות להצבעה בממשלה שלשום, אך נדחתה בשבועיים לפחות, על פי הוראת לשכת ראש הממשלה. מזכיר הממשלה, ישראל מימון, עושה מאמץ להביא לפרישת בראל ללא הצבעה בממשלה. מקורבים לבראל אמרו כי הוא מעוניין במינויו של של נשיא בית המשפט העליון בדימוס, מאיר שמגר, כמגשר בינו לבין אולמרט, ולאחר ששמגר יפסוק שהוא "צח כשלג", יחליט בראל אם הוא פורש.



הבמאים דורון צברי ואורי ענבר פנו שלשום, באמצעות עורך דינם מיכאל ספרד, לראש הממשלה ודרשו ממנו להעלות את עניין הדחתו של בראל להצבעה בממשלה, אחרת יפנו לבג"ץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully