קבלנית השלד שבנתה את מלון רויאל בים המלח, חברת רוני ר. הנדסה ופיתוח, מבקשת לפרק את בעלת המלון, חברת דנים השקעות בע"מ, ולמנות לה מפרק זמני בנימוק שהיא חדלת פירעון וטרם שילמה לה מיליוני שקלים שהיא חייבת לה עוד מתקופת בניית המלון. כך עולה מבקשת פירוק ובקשה למינוי מפרק זמני שהוגשו לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
לטענת קבלנית השלד, דנים השקעות חבה סכומים ניכרים גם לבנק הפועלים שמימן את בניית המלון, בעלות שהוערכה בכ-100 מיליון דולר. שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב דחתה היום את הבקשה למינוי מפרק זמני במעמד צד אחד והורתה להעבירה לתגובת דנים השקעות בתוך 5 ימים.
בבקשת הפירוק, שהוגשה באמצעות עו"ד דב פישלר, טוענת רוני הנדסה כי בשלב מסוים הפרה דנים השקעות את התחייבויותיה כלפיה ולא העבירה לה מיליוני שקלים שהיא חבה לה. מהבקשה עולה עוד כי הצדדים הגישו תביעות הדדיות שהועברו לבוררות בפני השופטת בדימוס הדסה בין-עיתו, שקבעה כי על דנים השקעות לשלם 7.4 מיליון שקל לקבלנית.
בבקשה נטען כי למרות שממועד מתן פסק הדין בבוררות חלפה למעלה מחצי שנה, דנים השקעות טרם פרעה את חובה כלפיה. בעקבות זאת ביקשה רוני הנדסה לעקל את הכספים המגיעים לדנים השקעות מבנקים שונים וחברות אשראי, אך לטענתה כל הגופים הודיעו שאין בידם כספים של החברה וכספים כאלה אף אינם אמורים להגיע אליהם.
לפי גרסת רוני הנדסה היא גילתה בשלב מסוים כי דנים השקעות העבירה את תפעול המלון לחברה אחרת שנקראת 'ים המלח, רויאל הוטל מנג'מנט', אך לאחר שעתרה וקיבלה צו לעיקול זמני של כספי חברת ההפעלה השיבה לה זאת כי היא אינה מחזיקה בכספים של דנים השקעות ואף אינה חבה לה תשלומים כלשהם.
בבקשה נטען כי לאור העובדה שדנים השקעות השקיעה במלון כ-100 מיליון דולר, אין זה סביר שהעבירה את תפעול המלון בלא תמורה לחברה אחרת: "ברור הוא כי רויאל מנג'מנט לא קיבלה את תפעול המלון במתנה אלא שעליה לשלם למשיבה בגין הפעלת המלון סכומים כלשהם", נאמר בבקשה. עוד נטען כי מסירת ניהול המלון לידי רויאל מנג'מנט נעשתה כדי להבריח את נכסי החברה ולמנוע את האפשרות מלשים יד על הכנסות החברה.
עוד נטען בבקשה כי מינוי מפרק זמני לא יפגע בהמשך תפעולו של המלון המנוהל על ידי רויאל מנג'מנט, אך יאפשר לדנים השקעות לשלם את חובותיה לנושי החברה, ובהם גם רוני הנדסה.
קבלנית השלד של מלון רויאל בים המלח מבקשת למנות מפרק לבעלת המלון - דנים השקעות
ענת רואה
17.11.2004 / 16:29