וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מזוז הורה לבטל מינוי דומב למנכ"ל מרכז ההשקעות

יובל יועז

17.11.2004 / 17:06

זאת, בשל מידע מטעה שמילא בשאלון המועמדות לתפקיד, בנוגע להרשעות קודמות ולחקירות משטרה תלויות נגדו



היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט לבטל את החלטת הממשלה למנות את אהרן דומב, מנכ"ל משרד התיירות לשעבר, למנכ"ל מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת; זאת, בשל מידע מטעה שמילא בשאלון המועמדות לתפקיד, בנוגע להרשעות קודמות ולחקירות משטרה תלויות נגדו. מזוז קבע כי החלטת ועדת המינויים ניתנה על-בסיס "מצג דברים מוטעה". לפיכך הורה מזוז לבטל את ההחלטה, ולהורות לוועדה להתכנס שוב ולבחון מחדש את המינוי, תוך שהיא שוקלת גם את עצם הסתרת המידע, ואת העבר הפלילי של דומב.



החלטת היועץ לבטל את המינוי, שהועברה לידיעת נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, התקבלה ימים אחדים לאחר ההחלטה להגיש נגד דומב כתב אישום בעבירות של קבלת דבר במרמה, קבלת משרה שלא כחוק וסחיטה באיומים, בכפוף לשימוע שייערך לו.



בשאלון מטעם נציבות שירות המדינה, שמילא לפני מינויו לתפקיד, התבקש דומב לפרט הרשעות קודמות שיש לו, ובתשובה לשאלה האם יש לו הרשעות קודמות השיב "אין". בשאלה אם מתנהלות נגדו חקירות משטרה שטרם הסתיימו, השאיר דומב משבצת ריקה, אף שנחקר באזהרה חודש קודם לכן בפרשה שבה נחשד בסחיטה באיומים והטרדת עד. עוד התברר לנציבות, כי גם בשאלון קודם שמילא ב-2002 לפני מינויו למנכ"ל משרד התיירות, מסר דומב מידע לא מדויק, ובתשובה לשאלה על הרשעות קודמות הצהיר כי "בשנות ה-70 הורשעתי במספר תיקים בגין כניסה לשטח צבאי סגור וכיו"ב", וזאת למרות שהורשע בעבירות כאלה גם בשנות ה-80 וה-90.



בתגובה להחלטת היועץ אמר היום דומב כי "אינני מבין את ההחלטה, כפי שאינני מבין את ההחלטה להגיש נגדי כתב אישום. בפרשה זו למדתי לראשונה שהכל במדינה מתנהל באורח חד-צדדי, מבלי ששומעים את האנשים ומבלי שנותנים להם אפשרות להשמיע את דבריהם. כל ההתנהלות של העניין הזה תמוהה בעיני, ואבדוק זאת באמצעות עורכי-דיני".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully