וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפרלמנט האירופי אישר את הרכב הנציבות החדשה

הארץ

18.11.2004 / 14:14

זוהי הפעם הראשונה בהיסטוריה של האיחוד האירופי שהפרלמנט טירפד מינויים של נשיא הנציבות; ההצעה התקבלה עקב תמיכתם של מרבית חברי הפרלמנט הסוציאליסטים



הפרלמנט האירופי אישר היום את הרכבה החדש של הנציבות האירופית - הרשות המבצעת של האיחוד - ובכך סיים משבר פוליטי בפרלמנט שנמשך כשלושה שבועות. הצעתו המתוקנת של נשיא הנציבות החדש, ראש ממשלת פורטוגל לשעבר, ז'וזה מנואל ברוזו, התקבלה עקב תמיכתם של מרבית חברי הפרלמנט הסוציאליסטים, המונים כ-200 איש.



ב-29 באוקטובר ביטל ברוזו את ההצבעה על צוות הנציבות המקורי כדי להימנע מתבוסה, לאחר שהפרלמנט מתח ביקורת על כמה מהמועמדים. ברוזו ערך שינויים בצוות, והמועמדים עברו שלשום בהצלחה את השימועים בפרלמנט. זו היתה הפעם הראשונה בהיסטוריה של האיחוד האירופי, שהפרלמנט - כגוף שנבחר ישירות על ידי תושבי אירופה - טירפד מינויים של נשיא הנציבות, שאינו נבחר על ידי הציבור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully