תקציבי הפרסום בעיתונים בארה"ב גדלו ברבעון השלישי ב-3.8% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, ל-11.3 מיליארד דולר. כך לפי נתונים ראשוניים של איגוד העיתונים של אמריקה (NAS).
פרסום מודעות מסווגות בעיתונים הוביל את ההתאוששות ברבעון השלישי עם צמיחה של 4.3% ל-4 מיליארד דולר. במסגרת המודעות המסווגות נרשם הגידול החד ביותר בפרסום מועדות דרושים - זינוק של 15.9% ל-1.1 מיליארד דולר.
ענף העיתונות בארה"ב, אשר ספג בשנים האחרונות מספר מהלומות, בהן שערוריות קשות במערכות עיתונים נחשבים כמו ניו יורק טיימס ו-USA טודיי. קשיי המגזר באו לידי ביטוי גם בחזית העסקית, ומספר עיתונים הודו בניפוח נתוני התפוצה שלהם.
בתשעה החודשים הראשונים של השנה גדלו תקציבי הפרסום בעיתונים ב-3.8% ל-33 מיליארד דולר, כאשר תקציבי הפרסום של מודעות מסווגות גדלו ב-5.1% ל-11.5 מיליארד דולר.
נמשכת ההתאוששות בפרסום בעיתונים בארה"ב: גידול של 3.8% בתקציבים ברבעון השלישי ל-11.3 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
18.11.2004 / 17:58