עשרות נוסעים של חברת אל על בטיסה 002 מניו יורק לתל אביב קידמו את פניו של שר החוץ, סילבן שלום, בצעקות ובמבטים כעוסים אתמול, לאחר שהשר איחר לטיסה ועיכב את ההמראה ב-35 דקות.
עובדי אל על אמרו כי כמה נוסעים דתיים מתוך 350 הנוסעים שהיו על המטוס ביקשו לעזוב את הטיסה ולהוריד ממנה את מטענם מחשש שיגיעו לישראל אחרי מועד כניסת השבת. כמה מהנוסעים חתמו על עצומה שאירגנה מיה ליבוביץ' מירושלים, במחאה על האיחור של שר החוץ שלום ועל תגובתה של חברת התעופה לעיכוב.
הד"ר רפי פפר, רופא בכיר בבית חולים איכילוב בתל אביב, כינה את התנהגותו של שלום "בושה וחרפה". פפר אמר כי על שר החוץ לדאוג לא רק להשפעתו על אזרחים זרים, אלא גם ליחסו כלפי הישראלים שהיו על המטוס. רפי אדמוני, תושב גוש עציון, אמר כי היה מצפה להתנהגות כזאת משרים בסוריה או באיראן. לדברי כמה מהנוסעים, טיסה נוספת לישראל יצאה שעתיים לאחר מכן, ושר החוץ יכול היה לשוב בה לישראל.
טיסה לישראל עוכבה בשל איחור שר החוץ סילבן שלום; הנוסעים זעמו
שלמה שמיר
19.11.2004 / 20:59