חברת אלקטרה צריכה, חברת מוצרי החשמל והמיזוג המוחזקת ע"י אלקו, פירסמה היום את דו"חות הרבעון השלישי. בסך הכל הציגה החברה רבעון פושר עם יציבות בהכנסות ושחיקה של כ-6% ברווח הנקי. המכירות ברבעון הסתכמו בכ-801 מיליון שקל, לעומת 797 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
פעילות החברה ברבעון התאפיינה בקיטון בפעילות באירופה ובגידול הפעילות בישראל. בחברה מסבירים כי מזג אוויר קר שהחל באירופה כבר בחודש יולי, גרם לירידה משמעותית במכירות ושחק את מחירי המכירה. גם התחרות מול יצרנים סינים שהחלו לשווק מזגנים זולים באירופה, תרמה לקיטון בנפח ההכנסות מאירופה.
הרווח הגולמי של החברה, שהסתכם בכ-184.2 מיליון שקל, קטן ב-11% יחסית לרבעון המקביל אשתקד. הירידה בשיעור הרווחיות, 23% מהמחזור מול 25.7% ברבעון המקביל, נובעת ממספר סיבות: החברה הגדילה את נפח המכירות בשיטות מכירה בעלות רווח גולמי נמוך (OEM) ובו בזמן סבלה מעליות מחירי חומרי הגלם בעולם, שזחלו כלפי מעלה במחצית הראשונה של השנה והתבטאו ברבעון הזה.
בשורת הרווח התפעולי נרשמה ירידה משמעותית של כ-46%. הרווח התפעולי ברבעון הסתכם בכ-26 מיליון שקל. בנוסף, רשמה החברה הפסדים מפעולות מימון בסך 6 מיליון שקלים. מנגד, רשמה החברה קיטון בהוצאות ההנהלה והוצאות המכירה, בשל המעבר לשיטת ה-OEM.
את השחיקה המשמעותית ביותר רשמה החברה בשורה התחתונה. הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-16.2 מיליון שקל, קיטון של כ-43% לעומת הרבעון המקביל. בשורת תזרים המזומנים מפעולות רשמה החברה תזרים שלילי של כ-54 מיליון שקל, לעומת תזרים חיובי של כ-92 מיליון שקל ברבעון המקביל. מתחילת השנה רשמה החברה תזרים מזומנים שלילי של 125 מיליון שקל, לעומת תזרים חיובי של 129 מיליון שקל.
הונה העצמי של החברה טיפס מעט ברבעון לכ-804 מיליון שקל, המהווים כ-29% מסך הנכסים של המאזן המאוחד. החברה חילקה במהלך הרבעון כ-30 מיליון שקל דיווידנד.
חברת אלקטרה מוצרי צריכה נמצאת בשליטת אלקו החזקות. החברה והחברות הבנות שלה פועלות בתחום מיזוג האוויר עם פעילות משלימה של יבוא ושיווק בישראל של מוצרי צריכה חשמליים אחרים. לחברה 7 מפעלים בארץ ובעולם, מהם 6 פעילים. החברה סגרה את מפעל המזגנים בקרית גת בתחילת השנה.
חברת המיזוג אלקטרה רשמה שחיקה של כ-43% ברווח הנקי
שמוליק ינאי
23.11.2004 / 13:22