וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועצה לצרכנות: הוויתור שעשה אולמרט לחברות הסלולר בהפחתת דמי הקישוריות - מתנה של כ-400 מיליון שקל לשנה

הדר חורש

23.11.2004 / 14:25

המועצה מזהירה כי אם משרד התקשורת יתמיד בסירובו להעביר אליה את דו"ח אנליסס היא תפנה לבית המשפט; אתמול הודיעה מנכ"ל המועצה על התפטרותה ומתחה ביקורת קשה על שר התמ"ת



המועצה לצרכנות מאיימת לפנות לבית המשפט בבקשה שיורה לשר התקשורת, אהוד אולמרט, לפרסם את דו"ח אנליסיס ששימש בסיס לדיונים על הפחתת דמי הקישוריות.



אולמרט משמש גם כשר התמ"ת והוא אחראי על המועצה לצרכנות. אתמול הודיעה מנכ"ל המועצה, גלית אבישי, על פרישה מתפקידה ומתחה ביקורת קשה על תפקודו של אולמרט כשר התמ"ת.



משרד התקשורת הזמין את הדו"ח מחברת הייעוץ הבינלאומית אנליסיס, שגבתה תמורתו מאות אלפי דולרים. זמן קצר לאחר שקיבל את הדו"ח הכריז אולמרט כי החליט לאמץ את המלצותיו, שעיקרן הפחתת דמי הקישוריות בשיעור של 66%.



לאחר שהחלו דיונים התברר כי בעבודתה של אנליסיס נפלו טעויות ואולמרט נאלץ לסגת מדבריו. במסיבת עתונאים שקיים אולמרט ובה פירסם את החלטותיו הסופיות, טען כי דו"ח אנליסיס פורסם בציבור על ידי המשרד, אולם בעקבות בדיקה נוספת נאלץ מנכ"ל המשרד, אורי אולניק, להודות שהמשרד מנע את פירסום הדו"ח בציבור, והסתפק במסירתו לחברות הסלולר, שדרשו לקבל אותו על מנת שיוכלו לחלוק על ממצאיו.



בדיון שהתקיים בהפחתת דמי הקישוריות אמר נציג המועצה לצרכנות כי המועצה מבקשת לבחון את החלטות משרד התקשורת באמצעות מומחים וכי עד כה סירב משרד התקשורת לבקשות למסור לידי המועצה את דו"ח אנליסיס. המועצה לצרכנות מחתה על הוויתורים של אולמרט לחברות התקשורת והעריכה כי הם מסתכמים בסכום של 400 מיליון שקל לשנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully