חברת ויזיוניקס הציגה היום את התוצאות לרבעון השלישי של השנה. התוצאות עשויות להסביר זינוק של 15% במניה הנסחרת בגרמניה בשבוע שעבר. החברה דיווחה על הכנסות של 3.3 מיליון יורו - יציבות לעומת הרבעון השני, אך עלייה של 134% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל ב-2003. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ההכנסות בכ-10 מיליון יורו - כמעט פי שלושה מהתקופה המקבילה אשתקד.
"התחזית שהצבנו ל-2004 היא להכנסות של 14.5 מיליון יורו ואנחנו מאמינים שנעמוד בכך", אמר היום ל-TheMarker סמנכ"ל הכספים של ויזיוניקס, רן ששון. בשנת 2003 כולה הסתכמו ההכנסות ב- 8.2 מיליון יורו, כך שהתחזית היא לצמיחה שנתית של 76%.
ויזיוניקס מספקת ציוד רפואי לרופאי עיניים. ציוד זה כולל מכשור לתהליכי מדידת ראייה, מכשור רפואי המאפשר לזהות מאפיינים לזיהוי מוקדם של מחלות ומוצרים חד פעמיים המשמשים רופאי עיניים בניתוחים. "נתח השוק של ויזיוניקס בעולם הוא כ-5% ובצרפת מעל 32%", אמר ששון.
העלייה החדה בשורה העליונה - בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, נובעת מרכישתה של חברת Luneau S.A הצרפתית בראשית אוגוסט 2003 תמורת 3.7 מיליון יורו במזומן. "הבסיס לרכישת החברה הצרפתית הפועלת בתחום זהה לשלנו היה רשת ההפצה שבבעלותה. המטרה כעת היא הרחבת רשת ההפצה בכל אירופה באמצעות שותפויות עם חברות אירופיות כשאנגליה היא הבאה בתור", אמר ששון.
לראשונה מזה כמה שנים מעטר את השורה התחתונה של ויזיוניקס רווח נקי שהסתכם ב-290 אלף יורו. זאת, לעומת הפסד נקי של 750 אלף יורו בתקופה המקבילה והפסד נקי של 128 אלף יורו ברבעון השני. "ההרגשה טובה, ואנחנו מקווים שהרווחיות תימשך גם ברבעונים הבאים", אמר ששון.
עם סיומו של הרבעון השני היו לחברה אמצעים נזילים בהיקף של כ-2 מיליון יורו.
ויזיוניקס נסחרת בגרמניה החל מפברואר 2000 לפי שווי שוק נמוך של 6.7 מיליון דולר ובמחזורי מסחר זעומים ביותר. "עם שלושה מיליון מניות אנחנו נסחרים מתחת להון העצמי של החברה. החל מתחילת השנה אנחנו פועלים לשנות זאת, ובין השאר אנחנו מנסים לעניין אנליסטים כדי שיתחילו לסקר את החברה. בעקבות העמידה בתחזיות והחזרה לרווחיות אנחנו מתחילים להרגיש שהעניין גובר", אמר ששון. בויזיוניקס לא תולים ציפיות גדולות במשקיעים הישראלים. "בעבר התגובות היו צוננות כי המשקיעים הישראלים לא אוהבים את הבורסה בגרמניה. אם יתאפשר רישום כפול בישראל נשקול זאת בחיוב", סיכם.
בשעה זו מוסיפה המניה 12.3% למחיר של 1.74 יורו.
ויזיוניקס רשמה עלייה בהכנסות ל-3.3 מיליון יורו וחזרה לדווח על רווח נקי
אפרת נוימן
23.11.2004 / 17:50