אייר פראנס-KLM, חברת התעופה הגדולה באירופה, רשמה עלייה של 41% ברווח הנקי ברבעון השני של שנת הכספים שהסתיים ב-30 בספטמבר ל-201 מיליון יורו לעומת רווח של 143 מיליון יורו ברבעון המקביל בשנה הקודמת. תחזית האנליסטים היתה לרווח נקי של 203 מיליון יורו, על פי סקר שערכה בלומברג.
הרווח התפעולי ברבעון עמד על 295 מיליון יורו והחברה שבה ואמרה כי הרווח התפעולי השנתי יעלה על זה של שנה שעברה. תנועת הנוסעים ברבעון גדלה ב-7.7%. מוקדם יותר החודש דיווחה החברה כי המכירות עלו ב-6.4% ל-5.13 מיליארד יורו.
אייר פראנס רכשה את KLM ההולנדית בחודש מאי. נתוני השנה שעברה עודכנו לצורך הצגת תוצאות החברה המאוחדת. סמנכ"ל הכספים של החברה אמר כי היא צופה שהחיסכון השנתי ממיזוג פעילויות כמו רכש ומכירות כרטיסים יעלה ל-580 מיליון יורו בתוך חמש שנים, גבוה בכ-17% מהתחזית הקודמת.
עלויות הדלק של החברה עלו ב-33% לרמה של 704 מיליון יורו. לאייר פראנס יש גידור כנגד עליית מחירי הנפט על 72% מצריכת הדלק השנתית. כתוצאה מכך חסכה החברה 90 מיליון יורו, או כ-13% מחשבון הדלק שלה.
עלייה של 41% ברווח הרבעוני של אייר פראנס-KLM
סוכנויות הידיעות
24.11.2004 / 12:09