חברת לנאופטיקס דיווחה הערב כי השלימה גיוס הון נוסף של 14.4 מיליון דולר, בהנפקת חבילת מניות ואופציות למשקעים מוסדיים. לנאופטיקס ציינה כי מכרה במסגרת ההנפקה כ-1.4 מיליון מניות במחיר של 10.5 דולרים למניה, וצירפה אליהם 478.8 אלף אופציות הניתנות להמרה במחיר מימוש של 15.5 דולר.
בלנאופטיקס הוסיפו כי ההנפקה הגדילה את קופת המזומנים של החברה ל-26 מיליון דולר, ומרבית תמורתה תשמש למימון פעילות החברת הבת, איזיצ'יפ.
איזיצ'יפ טכנולוגיות היא חברת סמיקונדקטור, המספקת מעבדי רשת בעלי יכולת מיון ועיבוד על שבב בודד, במהירויות גבוהות. פתרונות השבב הבודד של איזיצ'יפ מאפשרים חיסכון בכמות השבבים בעת ייצור ציוד תקשורת.
לפני כחודשיים דיווחה לנאופטיקס כי החברה הסינית-אמריקאית HUAWEI-3COM בחרה בשבב ה-NP-1c של איזיצ'יפ להוספת כרטיסים בעלי יכולות מתקדמות למתגי התקשורת שלה. בחברה הוסיפו כי הכרטיסים שמפתחת HUAWEI-3COM נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים, וצפויים לצאת לשוק במהלך 2005.
ההודעה החלה מהלך של עליות חדות. ממחיר של 5.5 דולרים עלתה מניית לנאופטיקס עד מחיר של 13.9 דולר לפני שבוע - זינוק של 150% בתוך פחות מחודשיים. היום מגיבה המניה להודעה בירידה של 6% למחיר של 12.9 דולר, המשקף ללנאופטיקס שווי של 119 מיליון דולר.
את הרבעון השלישי של השנה סיימה החברה בהפסד של 2.2 מיליון דולר, תחת הכנסות של 1.4 מיליון דולר.
לנאופטיקס גייסה 14.4 מיליון דולר בהנפקת 1.4 מיליון מניות למשקיעים מוסדיים לפי מחיר של 10.5 דולרים למניה
עומרי כהן
24.11.2004 / 21:16