לפני כחמש שנים קרא איש העסקים דב תדמור ב"אקונומיסט" על רצונה של כייבל אנד ווירלס למכור את אחזקותיה בחברת בזק. תדמור העביר את המידע הזה לגד זאבי תמורת 40 מיליון שקל. אם רציתם הוכחה נוספת לכך שניתן לעשות כסף מקריאת עיתונים, והמקרה הפנטסטי של דב תדמור לא הספיק לכם, אולי המקרה של דני מוצפי ישכנע אתכם סופית.
מוצפי הגיע לפני כשבועיים לישראל לגיחה של כמה שעות כדי להסדיר עניין משפטי 'פעוט' - ביטול בהסכמה של פסק דין על סך כמיליון שקל שניתן לפני כמה חודשים נגד חברת ר.ש.ת ייעוץ היי-טק שבבעלותו. אותו פסק דין ניתן בתביעה שהגישה חברת DAYASHIGO העוסקת בתחום המחקר, נגד חברת ר.ש.ת בגין אי תשלום בעבור עבודות שזו ביצעה עבורה, לכאורה, ב-97'. ר.ש.ת לא התגוננה אל מול התביעה ולא בכדי, שכן מוצפי כלל לא ידע על כך שהוגשה התביעה: הוא מתגורר בשנתיים האחרונות בבוקרשט שאליה עקר עם משפחתו.
אלא שביטול פסק דין זה שווה למוצפי הרבה כסף, אפילו הרבה מאוד. למעשה, ביטול פסק הדין שווה עבורו כ-2 מיליון דולר - שוויין הנוכחי של כ-80 אלף מניות שופינג.קום שבהן מחזיקה חברת ר.ש.ת שבבעלותו. מניות אלה כבר נתפסו על ידי התובעת אשר העמידה אותן למכירה לכל המרבה במחיר במסגרת הליכי הוצאה לפועל שפתחה באמצעות עו"ד אלירן סטרייכמן.
פרסום הליכי המכירה נעשה עוד לפני שיצאה שופינג.קום להנפקה המוצלחת שלה בנאסד"ק, והניב הצעות של כמיליון דולר למניות שהחזיקה ר.ש.ת. באותו שלב מוצפי עדיין לא ידע על השתלשלות הדברים, אך למזלו יש לו חברים; אלה קראו ידיעה שפורסמה במגזין TheMarker על העמדתן של המניות למכירה, וסיפרו לו על כך.
"חבר טוב התקשר אלי ב-23:00 בלילה ואמר לי שאני מופיע בעיתון, הוא שלח לי את הכתבה, וככה נודע לי הסיפור", מספר מוצפי ממשרדיו בבוקרשט, שם הוא מחזיק כיום בזיכיון ג'נרל מוטורס ליבוא מכוניות שברולט ואופל לרומניה. עוד באותו היום שכר מוצפי את שירותיהם של עוה"ד בועז שפירא ויואב סתיו כדי לעצור את התהליך, ואלה קצרו הצלחה.
בימים האחרונים, כאמור, בוטלו הליכי ההוצאה לפועל, ובית המשפט מינה בהסכמה את עוה"ד סתיו וסטרייכמן לממש את המניות בשוק ולהפקיד מתוך התמורה שתתקבל כמיליון שקל בנאמנות, עד שתתברר
המחלוקת בין הצדדים. את יתרת הכספים יקבל מוצפי. וכאמור, מדובר בכ-2 מיליון דולר לפני תשלום מס.
אז איך התגלגלו לידי מוצפי מניות של שופינג.קום? מוצפי מספר כי המניות ניתנו לר.ש.ת, אשר עסקה בשנות ה-90 בתחום ההשמה והמחקר, כחלק משכר בעבור עבודות שביצעה לחברת פפריקום - שמה הראשון של שופינג.קום.
ר.ש.ת ייעוץ היי-טק, ככל כנראה, לא היתה הצלחה, ומוצפי - שעיקר עיסוקו היה בתחום הביטוח והחזיק סוכנות גדולה בראשון לציון - החליט ב-2001 להפסיק את פעילותה: "איבדתי עניין בחברה וגם המניות האלה לא היו שוות מבחינתי כלום כי החברה היתה בקשיים, ולא ניתן היה למכור אותן".
על המעבר לרומניה מספר מוצפי כי באמצע שנות ה-90 הכיר בנסיעותיו לרומניה בחורה והתאהב בה, מאוחר יותר התחתן עמה ולאחר כמה שנים שבהן התגוררו בישראל החליט ב-2002 לנסות את מזלו שם. מוצפי פנה לג'נרל מוטורס עם עוד משקיעים, ולאחר כמה פגישות קיבל זיכיון להקמת סוכנות ליבוא רכב לרומניה; הסוכנות כבר פועלת יותר משנה בבוקרשט תחת ניהולו, והדבר, כפי שהוא מגדיר זאת, "אינו קל". אז אולי מוצפי יצליח בעסקים החדשים ברומניה, אבל זה לבטח יותר נוח עתה, כשהוא יודע שבבית מחכה לו אוצר קטן.
הסיפור המדהים של דני מוצפי: קרא ידיעה בעיתון והתעשר ב-2 מיליון דולר
אמיר הלמר
25.11.2004 / 7:12