בחברת שמיר פיתוח ותעשיית אופטיקה, הנשלטת על-ידי קיבוץ שמיר, הרגילו השנה את המשקיעים לצמיחה דו-ספרתית בשורה העליונה. עם זאת, ברבעון השלישי של 2004 התמתנה הצמיחה במכירות החברה ואלו הסתכמו ב-73 מיליון שקל, גידול של 7% בהשוואה למכירות של 68 מיליון שקל שרשמה החברה ברבעון המקביל אשתקד. בהשוואה למכירות הרבעון השני של השנה נרשמה ירידה של כ-14% בהכנסות החברה.
שמיר אופטיקה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של עדשות אופטיות מולטיפוקליות (רב מוקדיות). במחצית הראשונה של השנה נהנתה החברה מצמיחה גבוהה של כ-19% בהכנסותיה, אולם על רקע הירידה בקצב הצמיחה, סיימה החברה את תשעת החודשים של השנה עם הכנסות של 232 מיליון דולר, גידול של כ-15% לעומת אשתקד.
הכנסותיה של שמיר אופטיקה נובעות מפעילות מחקר ופיתוח עבור יצרני עדשות, וממכירת תבניות לעדשות ועדשות חצי גמורות למעבדות. שמיר מייצאת את מרבית מרכולתה לחו"ל, בעיקר לאירופה ולארה"ב.
הירידה בהכנסותיה של שמיר אופטיקה בהשוואה לרבעון השני, הקטינה גם את רווחיה ברבעון השלישי לכ-6 מיליון שקל, מ-10 מיליון שקל בכל אחד משני הרבעונים שקדמו לו. בנוסף החליטה שמיר לחלק כ-40 מיליון שקל לבעלי מניותיה, מתוכם חילקה החברה במהלך הרבעון השלישי כ-11 מיליון שקל.
חברת האחזקות פיבי , המחזיקה בכ-10% ממניות שמיר, כבר שילשלה בשל כך לקופתה כ-1.1 מיליון שקל, מתוך סכום כולל של 4 מיליון שקל שהיא צפויה לקבל.
עוד עולה מדו"חותיה של פיבי אשר התפרסמו היום, כי בחודש אוגוסט חילקה שמיר אופציות לעובדיה בשיעור של 5.1% מהון המניות של החברה, במסגרת תוכנית כוללת לחלוקת אופציות בשיעור של 7.1%. כזכור, במהלך רבעון השני ביצעה שמיר הנפקה פרטית של כ-1.3% מהון מניותיה וקיבלה בתמורה כ-2 מיליון דולר.
שמיר אופטיקה חזרה לצמיחה חד-ספרתית; המכירות ברבעון השלישי גדלו ב-7% ל-73 מיליון שקל
עומרי כהן
25.11.2004 / 19:02