חברת הנדל"ן נכסים ונדל"ן הגישה הצעת רכש לחברת נכסי הדרים במחיר של 80 שקל למניה, מחיר הגבוה בכ-10% ממחירה כיום בבורסה. הצעת הרכש מתבססת על נכונותה של חברת הביטוח אליהו למכור את חלקה במניות החברה, 9.83%, לחברת נכסים ובנין. כך, תצטרך החברה לגייס רק עוד 1% של ניצעים מהציבור, המחזיק בכ-6% ממניות החברה בסך הכל. את 5% הנותרים תוכל החברה לרכוש בכפייה במחיר ההצעה.
חברת נכסים ובנין מחזיקה כיום ב-6.6 מיליון מניות, המהווים כ-84% ממניות החברה. בהצעת הרכש תנסה החברה לרכוש את 1.2 מיליון המניות שבידי חברת הביטוח אליהו והציבור, במחיר כולל של 101 מיליון שקל. החברה מתכוונת למחוק את נכסי הדרים מהמסחר אם תצלח הצעת הרכש, אולם במידה שהציבור לא ייענה להצעה, תתבטל ההצעה גם מול חברת הביטוח אליהו ונכסים ובנין תמשיך להחזיק ב-84% בחברת נכסי הדרים.
חברת נכסי הדרים דיווחה ברבעון השלישי של 2004 על הפסד נקי של כ-21.2 מיליון שקל, פי 7 מהרבעון המקביל. גם הכנסות החברה ירדו בכ-30% והסתכמו בכ-25 מיליון שקל. נכסי הדרים מחזיקה, ביחד עם חברת גב-ים, בחברת הנדל"ן ישפרו.
הצעת רכש נוספת לחברת נדל"ן: נכסים ובנין מבקשת לרכוש את המניות הנסחרות של החברה הבת נכסי הדרים
שמוליק ינאי
28.11.2004 / 10:03