וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראשונה בגודל - אחרונה ברווחיות: ברגר הולדינגס רשמה הפסד נקי של 1.5 מיליון שקל ברבעון

הרצל לקס

28.11.2004 / 16:15

זאת בעיקר בשל זינוק בהוצאות המכירה וההנהלה שעלו ל-13.3 מיליון שקל; הוצאה של כ-5 מיליון שקל נרשמה בגין עזיבתו של מנכ"ל דש; בהכנסות מדמי ניהול תיקים קופ"ג וקרנות נרשמה עליה של 46%



ברגר הולדינגס , חברת הברוקרים הפרטית הגדולה בישראל מבחינת היקף נכסיה, מתקשה להתאים את רמת ביצועיה לגודלה ועוצמתה הפיננסית. החברה, שנשלטת כיום בידי הוד יובלים של הסתדרות העובדים הלאומית, הפסידה ברבעון השלישי כ-1.5 מיליון שקל. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2004 רשמה ברגר הולדינגס הפסד נקי של 970 אלף שקל מתוך הכנסות של כמעט 50 מיליון שקל.



ההפסד הנ"ל מהווה אמנם שיפור לעומת הפסד של כמעט 4 מיליון שקל ברבעון המקביל, אבל מול הרבעון השני, בו רשמה ברגר רווח נקי של כ-700 אלף שקל מדובר על נסיגה ברורה. גם בהשוואה לביצועי ברוקרים אחרים שמניותיהם נסחרות בבורסה מדובר על תוצאות מאכזבות. אקסלנס נשואה , שמנהלת נכסים בהיקף נמוך פי כמה, רשמה ברבעון השלישי רווח נקי של 10 מיליון שקל על הכנסות של 40 מיליון שקל. אנליסט , חברה קטנה אפילו יותר, שמנהלת גם היא קופות גמל וקרנות נאמנות, רשמה רווח נקי של כ-5 מיליון שקל ברבעון.







ההכנסות של ברגר הולדינגס נובעות כולם מהכנסותיה של דש השקעות , המנהלת בסה"כ כ-4 מיליארד שקל בקופות גמל, תיקי לקוחות וקרנות נאמנות. ברגר הולדינגס מחזיקה 68.4% מדש, שהיא מנהל קופות הגמל הלא בנקאי הגדול בישראל, לאחר שעמית ברגר, בעל השליטה הקודם בחברה, הוביל עוד בשנה שעברה את המהלך לרכישת דש ומיזוגה לתוך ברגר.



ההכנסות מפעילות בשוק ההון דווקא רשמו עלייה של 46% מול הרבעון המקביל והסתכמו ב-16.5 מיליון שקל תוך עלייה בכל תחומי הפעילות. דמי הניהול מקופות גמל הגיעו ל-8.6 מיליון שקל, ההכנסות מניהול תיקים עלו ל-3.6 מיליון שקל ודמי הניהול מקרנות הנאמנות הניבו רווח של 2.4 מיליון שקל.



מה שחתך את הרווחיות של ברגר הולדינגס היה זינוק בהוצאות המכירה וההנהלה שקפצו ל-13.3 מיליון שקל ברבעון. גל הפרישות של מנהלים בדש, שהחל עוד בעזיבתם של דב ילין ושמחה רשף הוותיקים, על רקע השתלטותה של ברגר על החברה, נמשך ברבעון עם פרישתו של דן ללוז, הרכש הטרי יחסית ממגדל. פרישתו של ללוז גרמה לגידול חד של 5 מיליון שקל בהוצאות ההנהלה של החברה.



מאידך, במהלך החודשים האחרונים הצטרפו לברגר הולדינגס בעלי מניות חדשים. מוזי ורטהיים, בעל השליטה בקוקה קולה ישראל ובבנק המזרחי, רכש 14.9% מברגר עם אופציה לרכישת 5% נוספים. גם כרישי הנדל"ן חיים כצמן (באמצעות גזית אינק.) ונתן חץ הצטרפו לבעלי העניין בברגר עם אחזקות של 14.9% ו-10.7% בהתאמה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully