מאת איילה צורף, אמנון ברזילי ושרון קדמי
הרצל עוזר, המנהל הדינמי ביותר במשק, לפחות בכל הקשור להחלפת כיסאות, שוב מצא עיסוק חדש, והפעם עם הרבה ניסיון אישי. עוזר מקים אתר אינטרנט שיכלול את כל המשרות הפנויות המתפרסמות בעיתונים ובאתרי האינטרנט (שם האתר AllJobs). המיזם הוא בשותפות עם בזק אונליין מקבוצת בזק, וכך סוגר עוזר מעגל קטן מעברו כסמנכ"ל השיווק של בזק. חבר מהעבר הרחוק מלווה את עוזר בדרכו החדשה: גדי שבדרון, מי שהיה סמנכ"ל השיווק שלו בגו-נקסט. באתר הושקעו 3 מיליון שקל. בשנת הפעילות הראשונה צפויים להירשם לאתר 20 אלף מנויים. לעוזר ניסיון עשיר בחיפוש ומציאה של ג'ובים מבטיחים: בתוך ארבע שנים הוא הצליח לעבור מתפקיד סמנכ"ל שיווק בחברת תקשורת, למנכ"ל ספקית תוכן סלולרי, משם למנכ"ל מפעל לייצור מלט, בהמשך למנכ"ל יצרנית מוצרי עוף, וכעת, במקביל, הוא חוזר גם לתחביב הישן - טכנולוגיה.
את המסע הניהולי שלו התחיל עוזר בבזק, לפני כארבע שנים, אז מונה לסמנכ"ל שיווק. בימי הבועה העליזים הוא דילג לפלאפון, שם הקים וניהל את חברת האינטרנט הסלולרי גו-נקסט, שהוקמה בשותפות עם חברת סאני של אילן בן-דב. לאחר שהתחלפה הנהלת פלאפון נקלעו השותפים בגו-נקסט לסכסוך קשה. עוזר עזב את החברה כשהוא משגר לפלאפון תביעה על סך 23 מיליון שקל בגין הפרת הסכם העסקה.
הדילוג הבא של עוזר היה לאחד התפקידים המרכזיים בתעשייה הישראלית, מנכ"ל מונופול המלט נשר. ואולם עוזר הצעיר והדינמי לא הצליח להסתגל להרגלים הישנים של מפעל תעשייה ותיק, שמנהליו הוותיקים מסרבים להעביר את ניהולו לדור חדש. במקום להסתגל החליט עוזר לעזוב, והפעם לענף המזון, בתפקיד מנכ"ל עוף טוב - משווקת מוצרי עוף בבעלות משותפת של אסם ומשחטת עוף טוב. עוזר אינו מתכוון הפעם לעזוב את תפקידו בעוף טוב. ייתכן שהמיזם הבא שלו יסייע לאנשים לא רק במציאת ג'וב, אל גם בשמירה עליו.
איתן התקפל
בעקבות ידיעה שפורסמה כאן אתמול על הרצאה צפויה של מנכ"ל סיפן בועז איתן, החליט איתן לבטל את הופעתו. סיפן עתידה לצאת בהנפקה בקרוב ופרקליטי החברה נתקפו חשש כי הרצאתו תפר את כללי "תקופת השתיקה" הנהוגים בארצות הברית ערב הנפקה. קרן בירד, עורכת הכנס שהבטיחה את הרצאתו של איתן כפיתוי מיוחד למשתתפים, הסבירה כי ההרצאה בוטלה מסיבות רגולטוריות. נושא ההרצאה היה, אגב, "איך לבנות חברה של מיליארד דולר", ולפחות אחת מהעצות שיכול היה איתן להעניק, ככל הנראה, היא "לא לדבר יותר מדי, ובעיקר בזמנים לא נכונים".
זית התאכזב ופרש
סמנכ"ל רפא"ל וראש חטיבת מערכות דוד זית הודיע על התפטרותו ופרישתו מהחברה. זית רצה להתמנות למנכ"ל החברה במקום גיורא שלגי שפרש, ובהנהלת רפא"ל מעריכים כי התפטרותו היא צעד מחאה על מינויו לתפקיד של מפקד חיל הים לשעבר, אלוף בדימוס ידידיה יערי, שייכנס לתפקידו מחר.
זית (57) הוא בוגר הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. הוא בן קיבוץ רשפים, היה טייס קרבי, מפקד טייסת וטייס ניסוי. במלחמת יום הכיפורים נפל בשבי המצרי לאחר שמטוס הפנטום שהטיס הופל יממה לפני הפסקת האש. ב-87' הוא הצטרף לחטיבת הטילים של רפא"ל.
טרי דחה את שמגר
החברה לישראל הציעה לרשות ניירות ערך להעביר את זכויות ההצבעה של המניות שמחזיק בנק לאומי בחברה (20%) בנאמנות עיוורת לשופט בית המשפט העליון בדימוס מאיר שמגר. ההצעה באה על רקע טענתה של רשות ני"ע, בראשות משה טרי, שלאומי שרוי בניגוד אינטרסים כלפי החברה לישראל. לאומי הוא גם הבנקאי של החברה לישראל וגם בעל מניות בחברה, ולכן לא יורשה להצביע באסיפת בעלי המניות שתכריע בעסקת בעלי העניין שמבקשים בעלי השליטה בחברה, סמי ויולי עופר, להשלים.
על פי העסקה המוצעת תרכוש ותחכור חברת צים, שבשליטת החברה לישראל, 12 אוניות בשווי 820 מיליון דולר מהחברות זודיאק ועופר אוניות, שבבעלות סמי עופר ובעלי שליטה אחרים.
ההצעה נדחתה, ככל הנראה בשל התנגדותה של רשות ני"ע, שלא היתה מעוניינת ליצור תקדים.
עמיקם כהן חוזר
לאחר כמה שבועות קשים בהם הדירה הנהלת פרטנר את רגליה מאירועים נוצצים כמו תערוכת טלקום 2004, חוזר היום המנכ"ל עמיקם כהן לחגוג. העילה הפעם - השקת שירותי הדור השלישי (וידיאו סלולרי) של פרטנר.
האירועים ייפתחו במסיבת עיתונאים עתירת משתתפים בגני התערוכה. ביתן מספר 1 בגני התערוכה נשכר למשך יום שלם לצורך האירועים.
למסיבה הוזמנו הוזמנו עשרות עיתונאי תקשורת, טכנולוגיה, שיווק וצרכנות.
למופע ההדגמה של השירותים החדשים שיתקיים בצהריים הוזמנו ספקים, משווקים ואנשי עסקים הקשורים בפרטנר, בהם מנהלים מהחברות סמסונג, נורטל, מוטורולה, יורוקום, נוקיה וסוני-אריקסון.
בשעות הלילה תקיים החברה בביתן אירוע חגיגי לעובדי החברה, ובמרכזו תוכנית אמנותית שפרטיה חסויים. אפשר להניח שהמופע המרכזי לא יהיה של הבדרן אלי יצפאן, מי שמוביל את קמפיין התוכן של פלאפון לשירותי הדור השלישי, שהושק, לגמרי לא במקרה, מיד עם הישמע צפירת הדור השלישי של פרטנר.
מבקרים חדשים למעצ
רשות החברות הממשלתיות מינתה את משרד רו"ח נבון, ויספלד ושות' - בראשות קובי נבון וצבי ויספלד - לשמש מבקר חיצוני לחברת מעצ החדשה. זהו המבקר הראשון שמונה לחברת מעצ - החברה הלאומית לדרכים בישראל - האמורה להתחיל בשבועות הקרובים לפעול במתכונתה החדשה כחברה ממשלתית.
תקציב מעצ לשנת 2005 מסתכם בכ-1.56 מיליארד שקל, אך על פי הערכות ברגע שתתחיל החברה לפעול ולקבל פרויקטים יגדל תקציבה בשיעור ניכר. רשות החברות בוחרת את המשרד המבקר בלא מכרז מתוך רשימה שברשותה. נבון, ויספלד ושות' הוא משרד בינוני בגודלו שעוסק בין השאר בביקורת של גופים ציבוריים.
עוברים
* מנכ"ל משרד התקשורת אורי אולניק פורש היום מתפקידו. דוברת המשרד אמרה כי תאריך הפרישה תואם לפני כמה שבועות עם השר אהוד אולמרט. אולמרט עדיין לא בחר את יורשו של אולניק בתפקיד. אחד המועמדים המובילים הוא יואל נוה, לשעבר סגן ראש אגף תקציבים באוצר. אולניק עובר לתפ
הרצל עוזר למצוא עבודה
איילה צורף
30.11.2004 / 9:22