ביה"ד לעבודה בבאר שבע הורה לעובדי הציוד המכני בנמל אשדוד להתייצב לכל פעילויות ההדרכה הנדרשות על ידי הנהלת רשות הנמלים. לעובדי נמל אשדוד להתייצב להדרכות. לקראת השקת הרציפים החדשים, בנמל היובל הותקן ברציפים ציוד חדש שלשם הפעלתו נדרשה עילות הכשרה והדרכה של עובדי התפעול. ועד עובדי הציוד המכני הורה לעובדים שלא להתייצב להדרכות בטענה כי התמורה עבור אותן הדרכות טרם סוכמה עימו.
רשות הנמלים, שיוצגה על ידי עו"ד יעקב מלישקביץ ממשרד עוה"ד נחום פינברג, ביקש מביה"ד להורות לעובדים להתייצב להדרכות. עוד נטען כי מדובר בשביתה שאינה חוקית, מכיוון שהצדדים חתמו על הסכם קיבוצי המחייב העובדים להתייצב להדרכות על פי דרישת הרשות.
כמו כן טענה הנהלת הרשות כי העובדים קיבלו את מלוא התמורה הכספית בגין פעילות ההדרכה בנמל ובגין הפעלת הרציפם החדשים וכי אינם רשאים לדרוש תמורה נוספת. המבקשת הוסיפה כי היא מוכנה לדון עם העובדים על התמורות שישולמו להם בגין פעילויות ההדרכה, אך ללא התניית פעילות ההדרכה בקבלת תמורות מוגדלות. כמו כן הוסיפה הנהלת הרשות כי השבתת פעילות ההדרכה פוגעת בה מכיוון שנקלטו עובדים חדשים בנמל הזקוקים להדרכה מיידית.
ההסתדרות וועד עובדי הציוד המכני, שיוצגו על ידי עו"ד אהוד שילוני, טענו כי בעת חתימת ההסכם לא גילתה להם הנהלת הרשות כי יהיה צורך בהדרכות רבות, עקב הפתיחה הצפויה של נמל היובל. כמו כן טענו העובדים כי לא מדובר בשביתה, מכיוון שמדובר בסרוב לגיטימי שלא לעבוד עבודה נוספת ללא הסכמה מראש על התמורה.
ביה"ד בראשות השופט אילן סופר דחה טענת העובדים, לפיה לא ידעו כי פתיחת נמל היובל תדרוש הכשרות מרובות. עוד קבע ביה"ד כי העדר הסכמה על התמורה כאשר קיים מנגנון מוסכם לדיון בעניין זה אינו מאפשר לעובדים לסרב להדריך או לעבור הדרכות. ביה"ד נענה לפניית הנהלת הרשות והורה לעובדים להתייצב להדרכות ולא לנקוט בפעולות המשבשות פעילות זו.
ביה"ד לעבודה הורה לעובדי הציוד המכני בנמל אשדוד להפסיק לשבש פעילויות ההדרכה
עינב בן יהודה
1.12.2004 / 12:08