העיתונאי בן-ציון ציטרין יסיים את עבודתו כעורך מהדורת "מבט" בערוץ 1; כך נקבע בפשרה שהושגה היום בבית הדין לעבודה בתל אביב. על פי הסכם הפשרה יקבל ציטרין שכר במשך 4 חודשים נוספים - סכום המוערך ב-150 אלף שקל.
ציטרין נלחם על העסקתו ברשות השידור כמעט מאז מינויו, באפריל 2004. בתחילת החודש הוא פנה לביה"ד לעבודה, בבקשה לצו שימנע את פיטוריו, שהיו אמורים להיכנס לתוקף ב-21 לנובמבר. בבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד בני כהן, טען ציטרין כי השימוע שנערך לו לאחרונה על ידי סמנכ"ל כוח אדם ברשות, צבי צימרמן, והיועמ"ש של הרשות, עו"ד חנה מצקביץ, היה שימוע למראית עין בלבד וכדי לצאת ידי חובה.
ציטרין טען כי פיטוריו מתבססים על חוות דעת שהוציאה מיצקביץ לאחר השימוע ולאחר שהוגש כנגדה על ידו כתב תביעה בגין הוצאת דיבה, בגין מכתב משמיץ ששיגרה לבכירים ברשות בטרם נערך השימוע. לטענתו, היה על מצקביץ במצב דברים זה להימנע מלדון בעניינו, ולפיכך הליכי הפיטורין אינם כדין.
ציטרין ציין בבקשה כי בחודש פברואר 2004 פנתה אליו הרשות בהצעה לשמש עורך "מבט", והחוזה נחתם לאחר מו"מ שנמשך חודשיים, ורק לאחר שהתקבלו כל האישורים שהיה צריך לקבל, כולל אישור משרד האוצר. לאחר ההסכמה העקרונית שהושגה בינו לבין רשות השידור התפטר ציטרין מעבודתו בעיתון "הארץ". לדבריו, באף אחד מן השלבים במו"מ לא הועלה בפניו דבר קיומה של בעיה כלשהי, משפטית או אחרת, עם העסקתו הצפויה, למעט הצורך בקבלת אישורים.
זמן קצר לאחר תחילת העסקתו, נקלע ציטרין למאבק בין אגודת העיתונאים בירושלים לבין רשות השידור על רקע דרישת האגודה לפרסם מכרז לתפקיד עורך "מבט". מאוחר יותר מצא עצמו בעימות מול שר התמ"ת, אהוד אולמרט, הממונה על רשות השידור וזאת על רקע תחקיר שערך, המתייחס להיבטים שונים בפעילות משרד התמ"ת בכלל ומרכז ההשקעות בפרט.
בן ציון ציטרין יסיים את עבודתו כעורך "מבט"
רוני קורן-דינר
1.12.2004 / 12:27