חברת סמסונג אלקטרוניקס מדרום קוריאה הדיחה את מוטורולה האמריקאית ממעמדה כיצרנית מכשירי הסלולר השנייה בגודלה בעולם. כך עולה מנתונים שפירסמה חברת המחקר גרטנר.
סמסונג אלקטרוניקס הגדילה ברבעון השלישי של השנה את הנתח שלה בשוק הסלולריים ל-13.8% לעומת 11.2% ברבעון השלישי של 2003. נתח השוק של מוטורולה התכווץ ברבעון ל-13.4% לעומת 14.7% בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.
LG אלקטרוניקס, יצרנית מכשירי סלולר נוספת מדרום קוריאה, נכנסה לרשימת חמש היצרניות הגדולות, על חשבון סוני אריקסון מובייל קומיוניקיישנס, המיזם המשותף של סוני ואריקסון, לאחר שהגדילה את נתח השוק שלה ברבעון החולף ל-6.7% לעומת 5.3% ברבעון המקביל בשנה הקודמת. נתח השוק של סוני אריקסון ברבעון עמד על 6.4% לעומת 5.3% בתקופה המקבילה.
נוקיה הפינית שמרה על מעמדה כיצרנית מכשירי הסלולר הגדולה בעולם, לאחר שהגדילה את הנתח שלה בשוק הסלולריים זה הרבעון השני ברציפות. נוקיה הגדילה ברבעון השלישי של השנה את הנתח שלה בשוק ל-30.9% לעומת 29.7% ברבעון השני. עם זאת מדובר בירידה לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת בו חלשה נוקיה על נתח שוק של 34.2%.
נתח השוק של סימנס, יצרנית מכשירי הסלולר הרביעית בגודלה, ירד ל-7.6% לעומת 9.1% ברבעון השלישי של 2003. עם זאת, מדובר בעלייה לעומת נתח של 6.9% שהיה לחברה בשוק ברבעון השני של השנה.
גרטנר מסרה עוד כי מכירות מכשירי הסלולר הגלובליות היו גבוהות מהצפוי ברבעון השלישי, והסתכמו ב-167.1 מיליון יחידות.
נוקיה הודיעה היום כי בכוונתה להתחיל לייצר מכשירי טלפון סלולריים בהודו. החברה מסרה כי תשקיע במהלך עד 150 מיליון דולר בארבע השנים הבאות, וצופה כי כוח העבודה שלה בהודו יגיע ל-2,000 עובדים בתום תקופה זו.
סמסונג הדרום קוריאנית הדיחה את מוטורולה ממעמדה כיצרנית הסלולר השנייה בגודלה בעולם
סוכנויות הידיעות
1.12.2004 / 14:11