וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קונה, מוכר, מתווך, מגייס - עכשיו הוא משתלט על פולגת

אפרת נוימן

2.12.2004 / 7:37

בגילו הצעיר שולט צבי בארינבוים בקבוצת חברות שמעסיקה 800 עובדים ומוכרת ב-500 מיליון שקל בשנה; אתמול הוא רכש את פולגת מידי כלל תעשיות ב-34 מיליון ד'



משרדי חברת סילברבוים, שמהם מנהל איש העסקים הצעיר צביקה בארינבוים את עסקיו, ממוקמים במגדל העגול של מגדלי עזריאלי. ממשרדו המפואר של בארינבוים בקומה ה-46 נשקף נוף מרשים של תל אביב רבתי. אם מסתכלים מעט לצד אפשר גם לראות את משרדי אי-די-בי - חברת האחזקות הגדולה במשק המנוהלת על ידי נוחי דנקנר. דנקנר יושב בקומה ה-44 אבל במגדל המשולש, רק כמה עשרות מטרים אוויריים מבארינבוים.



ואולם הקשר בין נוחי לצביקה אינו מסתכם רק בקו הראייה מחלון המשרד. אתמול עמד בארינבוים בראש קבוצה שרכשה מדנקנר את חברת פולגת ב-34 מיליון דולר. אולי עכשיו יחליף בארינבוים - שבשוק מתלוצצים על חיבתו למותגים - את המלתחה של ראלף לורן בזו של בגיר.







בארינבוים, בן 34, נמצא בעולם העסקים כבר יותר מעשור. על אף שהוא פועל בדרך כלל בשולי הבורסה, שמו דווקא מוכר בקרב פעילי שוק ההון. בארינבוים הוא הפתעה. בעבר התנהלה תחרות סמויה בין כמה אנשי עסקים צעירים שהעיתונות כינתה אותם "פיננסיירים". בין אלה אפשר להזכיר את רועי גיל ואיתן אלדר, מבעלי קבוצת גיבור ספורט, ואת בנו של יו"ר ועדת הכספים עופר הירשזון. כשגיל ואלדר פרצו קדימה ב-99', בארינבוים עוד היה מסובך עם הלוואות מהעבר ונראה היה שהוא על סף נפילה. אבל כשקבוצת גיבור ספורט החלה לקרוס ב-2002 ועוד יותר בשנתיים האחרונות, התברר שבארינבוים הוא איש עסקים שמרן וזהיר, או בקיצור שאינו "פראייר". כיום בארינבוים קוצר את פירות הניהול הנבון ואילו גיל אלדר והירשזון מנהלים חברות תחת הסדרי נושים.



כמות העסקות שבהן היה מעורב במישרין או בעקיפין לא היתה מביישת גם פיננסייר משופשף כמו יצחק שרם, שלימד אותו כמה מרזי המשחק הבורסאי לפני שקבוצת פולאר, שאותה מנהל שרם, הדרדרה גם היא. בארינבוים כל הזמן יוזם, מבשל עסקות, מצהיר הצהרות, מתכנן הנפקות, מתווך, רוכש חברות ומגייס כספים בשוק ההון. ואולם חשוב לומר כי רכישות דרמטיות רבות שגם זכו בכותרות גדולות לא הושלמו בסופו של דבר. כך היה כאשר בארינבוים ניהל שיחות לרכישת חברת גמול, וכאשר הציע למשפחת דנקנר לרכוש את דור כימיקלים. יתכן שהיה זה בגלל הזהירות שלו. הרי בסופו של דבר, גמול ודור כימיקלים התבררו ככשלונות לא קטנים.



נראה שבארינבוים אוהב את מנעמי החיים. גם את אורחיו הוא מקבל בלשכתו ב"סטייל" - על ספות עור אופנתיות, כשמגש פטיפורים מונח על שולחן הקפה. הוא מעשן סיגרים, מתנסח בזהירות ובאלגנטיות ונזהר מחשיפת פרטים רבים מדי בנוגע לפעילות החברות שבבעלותו, שכמה מהן פרטיות. גם אתמול סירב בארינבוים להתייחס לעסקת פולגת.



כיום בארינבוים שולט בקבוצת חברות לא קטנה המונה 800 עובדים, מנהלת מחזור של 500 מיליון שקל ופועלת בתחומים מגוונים. בראש הקבוצה עומדת חברת האחזקות סילברבוים, והקבוצה כוללת את חברת התוכנה SPL וחברת האחזקות הציבורית וורלדגרופ הולדינגס - השולטת בחברת התקשורת הלווינית סאטקום, בחברת תוכנה אמריקאית ובחברה הפועלת בתחום הספנות. עוד בקבוצה רובומטיקס הציבורית, שמחזיקה בחברה הגרמנית קאלף, המספקת מוצרים רפואיים. באחרונה רכש בארינבוים את הפעילות הישראלית של תדיראן טלקום המפתחת מרכזיות טלפון מתקדמות. בנוסף, הוא מחזיק בחברת הנדל"ן המניב אמנת מפרש, והוא בעל מניות בחברת הסטארט-אפ סברהטק.



בארינבוים, בן 34, דווקא לא התחיל מגבוה. הוא לא בא עם כסף מהבית וגם לא היו לו קשרים משפחתיים מרשימים במיוחד. אולי ההתעניינות בפולגת באה מכך שלאביו היה מפעל טקסטיל.



את דרכו בעולם העסקים החל כשהיה בן 21, ללא תואר אקדמאי, כמעט ללא הון וללא שותפים. ההתחלה היתה בתחום הנדל"ן. הוא שיפץ דירות, מכר אותן והיה בדרך למימוש החלום. אבל אז, באמצע שנות ה-90, נפלה הבורסה ובארינבוים נתקע עם חובות ענקיים. לקח לו כמה שנים להתאושש, הוא לקח עוד הלוואה, גייס לעזרתו את משפחת סילבר החרדית מברוקלין העוסקת במסחר במניות, וכך הוקמה סילברבוים (שילוב של סילבר ובארינבוים). משפחת סילבר היתה היחידה שהאמינה בו והסכימה להשקיע כסף בחברת האחזקות שלו כאשר הוא היה על הקרשים. היום מחזיקים בסילברבוים גם צבי ברנס, בנק הפועלים, משפחת גילינסקי ושרפ"ק. משפחת גילינסקי, אגב, היא גם אחת המשקיעות בגנדן של נוחי דנקנר.



עם החבירה למשפחת סילבר החל בארינבוים סדרה ארוכה של רכישות ומכירות שנמשכת עד היום. נישואיו לבתו של איש העסקים אבי טיומקין קירבה אותו לאנשי עסקים כמו איציק שרם, חברו של טיומקין. גם אם לא כולם בשוק ההון מפרגנים לבארינבוים וחלק מפעילותו שנוי במחלוקת, דבר אחד ברור: יש לו סבלנות, נחישות ועור של פיל. ואין לו כוונות להיעלם מהשטח.



בשנים האחרונות היה בארינבוים מעורב בלא מעט עסקות. על קצה המזלג אפשר להזכיר שהוא תיווך ברכישת דש מידי קבוצת פולאר ומכר את חברת חילן טק לעופר הירשזון ואבי באום. בארינבוים רכש ב-2003 את חברת אדקו, המשווקת תתי מערכות למחשבים בסקטור הצבאי, מכר אותה ארבעה חודשים לאחר מכן ורשם רווח הון המוערך ב-5 מיליון שקל. באחרונה רכש בארינבוים מכונס נכסים את חברת שירותי התקשורת הלוויינית סאטקום תמורת 25.5 מיליון שקל. מאז הספיקה המניה לזנק ב-130% ועברה את המחיר ששילם עבורה בארינבוים. למימון הפעילויות השלים בארינבוים בשנה האחרונה גיוס מוצלח לסאטקום בהיקף של 55 מיליון שקל, ובקרוב צפויה וורלגרופ הולדינגס להשלים גיוס של 50 מיליון שקל.



הקריירה העסקית של בארינבוים משופעת גם בלא מעט "כמעט". ב-2001 הוא נכנס לראשונה למגרש של הגדולים כשביקש לרכוש ממשפחת טראמפ את נכסי חברת ההשקעות גמול תמורת כחצי מיליארד שקל. העסקה הוקפאה ולבסוף לא התממשה. באמצע 2003 ביקש בארינבוים להנפיק בבורסה את חברת התוכנה SPL שבבעלותו, לפי שווי של 200 מיליון שקל, אך ההנפקה בוטלה. כמה חודשים לאחר מכן החל בארינבוים במשא ומתן למכירת SPL לחברת ההשקעות אייפקס, אך העסקה לא יצאה לפועל. ככל הידוע, בארינבוים ניהל בהמשך מו"מ למכירת SPL לפאנדטק, אך גם עסקה זו לא התממשה. לפני שנה כמעט רכש בארינבוי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully