וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבנק המרכזי של יפאן יפסיק את מדיניות ההרחבה מוקדם מהצפוי מכיוון שהשיגה את יעדה - בלימת הדפלציה במדינה

סוכנויות הידיעות

2.12.2004 / 9:18

על פי ההערכות מדיניות ההרחבה תופסק כבר באפריל-יוני 2005; שיעור הריבית לטווח הארוך יעלה מעל ל-2% באמצע השנה הבאה, ומדד הניקיי יחצה את רף 13 אלף הנקודות עד סוף יוני 2005



חבר בבנק המרכזי של יפאן אמר כי הבנק עשוי לשנות את מדיניות ההרחבה שלו כבר באפריל-יוני 2005. אטסושי מיזונו, הצפוי להצטרף לוועדה הקובעת את המדיניות בבנק המרכזי של יפאן, אמר כי מדיניות ההרחבה השיגה כבר את יעדה - מניעת דפלציה והשלטת יציבות במערכת הפיננסית במדינה.



המגזר העסקי ביפאן מתחזק, לדברי מיזונו, והכלכלה צפויה להתאושש ב-2005. מיזונו הוסיף כי אינו מאמין שכלכלות ארה"ב וסין ירשמו האטה. על פי הערכותיו, שיעור הריבית לטווח הארוך יעלה מעל 2% באמצע השנה הבאה, ומדד הניקיי יחצה את רף 13 אלף הנקודות עד סוף יוני 2005. כיום מכהן מיזונו כאסטרטג הראשי של קרדיט סוויס פירסט בוסטון ביפאן.



הבנק המרכזי של יפאן אימץ את מדיניות ההרחבה במארס 2001, במטרה לתת דחיפה נוספת לכלכלה לאחר שהוריד את הריבית לאפס ב-1999. במסגרת מדיניות ההרחבה, הזרים הבנק כספים לבנקים המסחריים כדי שהללו ילוו יותר כסף לחברות. הבנק החליט להמשיך במדיניות זו עד שהדפלציה תיעצר ומדד המחירים לצרכן יתייצב מעל אפס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully