פתיחה חיובית במסחר באירופה על רקע עליות השערים אתמול בוול סטריט: מניות חברות התעופה עולות לאחר שאתמול צנח מחיר הנפט הגולמי ב-7.7% למחיר ב-45.35 דולר לחבית. במגזר הטכנולוגיה נרשמות עליות שערים: פרנקפורט עולה ב-0.6%; לונדון עולה ב-0.5%, ופאריס רושמת עלייה של 0.3%.
שיעור האבטלה בגרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה, עלה בנובמבר ל-10.8% - שיא של 6 שנים. באוקטובר עמד שיעור האבטלה על 10.7%, וכלכלנים חזו כי לא יעלה בנובמבר.
לאחרונה הודיעו מספר חברות גרמניות על פיטורי עובדים. החברות הגרמניות מתמודדות עם עלויות העסקה גבוהות מאוד, ובשל כך הן מקצצות בכוח העבודה בגרמניה ומעבירות חלקים גדולים של פעילות הייצור למדינות בהן כוח העבודה זול יותר. פיטורי העובדים פוגעים בצריכה הפרטית, ומאיימים לבלום את התאוששות הכלכלה.
בריטיש איירווייז, חברת התעופה השנייה בגודלה באירופה, עולה ב-1.9%. ריינאייר, מפעילת הטיסות המוזלות הגדולה באירופה, עולה ב-2.8%.
ST מיקרואלקטרוניקס, יצרנית המוליכים למחצה הגדולה באירופה, עולה ב-1.2%. פיליפס עולה ב-0.9%. אינפיניון הגרמנית יורדת ב-0.1% לאחר שמורגן סטנלי הוריד את ההמלצה שלה מ"משקל יתר" ל"משקל חסר". אינטל, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, תדווח מאוחר יותר היום על המכירות בחצי הראשון של הרבעון הרביעי. החברה צפויה לדווח כי מכירותיה הגיעו לקצה העליון של טווח התחזיות שלה, על רקע הגידול בביקוש בעונת החגים.
אירופה: חברות התעופה מובילות את עליות השערים על רקע הצניחה במחיר הנפט; בריטיש איירווייז עולה בכ-2%
עפרה שלו
2.12.2004 / 12:11