וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ידיעה מוטעה בעיתון בשווייץ ייחסה לנוברטיס כוונה לרכוש את טבע; המנייה הגיבה בזינוק של 4%

עומרי כהן

2.12.2004 / 20:24

היום הודה העיתון כי כוונת נוברטיס היא לכבוש את הפסגה בשוק הגנרי, ולא לרכוש את טבע; בשעה זאת, מתמתנות העליות בטבע במסחר בוול סטריט



מידע מוטעה שפורסם בעיתון בשווייץ ולפיו מעוניינת ענקית התרופות השווייצית נוברטיס לרכוש את חברת התרופות הישראלית טבע . כך דיווחה היום סוכנות הידיעות רויטרס. על פי רויטרס, תירגם העיתון שמועות בשוק על רצונה של נוברטיס לכבוש מידי טבע את הבכורה בשוק הגנרי, לאפשרות שנוברטיס תרכוש את טבע ותהפוך לשחקן הגנרי הגדול בעולם.



ברויטרס ציינו כי היום הודה העיתון כי הדברים שנכתבו לא הובנו כהלכה. דוברים מטעם שתי החברות סירבו להתייחס לידיעות, אולם בנוברטיס הבהירו כי החברה מעוניינת להפוך למובילה בשוק התרופות הגנריות העולמי.



בתגובה לשמועות על כוונת הרכישה כביכול, זינקה מניית טבע בפתיחת המסחר ב-4.2%, אולם כעת התמנה המגמה ומניית טבע מוסיפה 1.6% ל-28.04 דולר, המשקף לחברה שווי של 17.2 מיליארד דולר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully