וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עובדי דיסקונט מחדשים העיצומים: ישביתו החטיבה העסקית ויסגרו סניפים

עינב בן יהודה

5.12.2004 / 9:52

העובדים מוחים על הנתק לטענתם במו"מ מול נכסים מ.י; בכוונתם להחריף הצעדים הארגוניים מדי שבוע



מזכירות עובדי בנק דיסקונט החליטה לחדש הצעדים הארגוניים בבנק במחאה על הקיפאון, לטענתה, במו"מ עם נכסים מי.י., המנהלת את תהליך הפרטת הבנק. בימים ג' ו-ד' השבוע ישביתו העובדים את החטיבה העסקית של הבנק, וביום שישי הקרוב יושבתו 20 סניפים.



ועד העובדים, בראשות ריקי בכר, טוען כי חידוש הצעדים הארגוניים נובע מנקיטתה של מ.י. נכסים במדיניות של סחבת במו"מ ודחיית ישיבות, ללא שום ניסיון אמיתי לפתור את חילוקי הדעות המרכזיים בנושאי הבטחת המשך קיומה של חוקת העבודה, אי מכירת הנכסים ומענק המוניטין.



"מאז פסיקת ביה"ד שאיפשרה את פרסום הדו"חות, הפסיקה בעצם מ.י. נכסים לקיים איתנו מו"מ. הם כנראה מרגישים שהזמן לצידם", אמר בכר. לדבריו, עובדי דיסקונט ימשיכו להחריף הצעדים הארגוניים מדי שבוע: "עד שמ.י. נכסים יבינו שאם הם רוצים להצליח במכירת הבנק, עליהם לשבת עמנו ולהסדיר את זכויות העובדים".



מקורבים למו"מ מציינים כי כל עוד יתבצרו עובדי דיסקונט בדרישותיהם, לא ניתן יהיה לקדם המו"מ. הצדדים חלוקים ביניהם לגבי משך הזמן בו תישמר חוקת העבודה בבנק, כאשר העובדים דורשים את שמירת חוקת העבודה למשך 5 שנים, וגובה המענק אותו דורשים העובדים.



לאחרונה נקטו עובדי בנק דיסקונט בצעדים שגרמו לשיבוש הכנת הדו"חות הכספיים של הבנק. בעקבות פניית הנהלת הבנק לביה"ד, נאלצו העובדים להפסיק השיבושים בהם נקטו, והגשת הדו"חות התאפשרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully