וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את בקשות נאשמי קרטל הגז לבטל את כתב האישום שהגישה נגדם רשות ההגבלים העסקיים

תמרה לב

5.12.2004 / 16:57

הרשות להגבלים עסקיים הגישה לפני כחצי שנה כתב אישום נגד חברות הגז הגדולות ונגד 15 נושאי משרה בכירים בהןבטענה כי בשנים 94'-97' יצרו קרטל בשוק צרכני הגז ונמנעו מקיום תחרות



בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את בקשות נאשמי קרטל הגז לבטל את כתב האישום שהגישה נגדם רשות ההגבלים העסקיים.



לפני למעלה מחצי שנה הגישה הרשות להגבלים עסקיים כתב אישום נגד חברות הגז הגדולות ונגד 15 נושאי משרה בכירים בהן. בכתב האישום נטען כי בשנים 1994-1997 יצרו הנאשמים קרטל בשוק צרכני הגז הביתי ובתחום המסחרי-תעשייתי ונמנעו מקיום תחרות.



כתב אישום הוגש נגד חברת פזגז ובכירים בה, בהם מרדכי בן ש"ך - שהיה אז מנכ"ל החברה, פנחס בידרמן ויואב זכאי, המיוצגים על ידי עורכי הדין צבי אגמון ונתי שמחוני; נגד אמישראגז ובכירים בה, בהם רפי פרדיס - הבעלים והמנכ"ל של החברה, אייזק מרצ'ניק, שמעון הורביץ ואריה שטקל, המיוצגים על ידי עו"ד נבות תל צור ורובי בכר; חברת סופרגז ובכירים בה, בהם צבי תגר - ששימש מנכ"ל החברה, משה אולדק, רוני רותם וישראל אנגל, המיוצגים על ידי עו"ד ניב זקלר; נגד דורגז, שהיתה באותה תקופה בשליטת משפחת דנקנר, ובכירים בה, בהם צבי מור - אחד מבעלי השליטה, דוד שזר וגדעון בנסקי, המיוצגים על ידי עו"ד יוסי לוי, וכן נגד שמואל דנקנר, המוגדר בכתב האישום כבעל מניות ומנהל פעיל בחברה ואשר מיוצג על ידי עו"ד דן שיינמן.



הנאשמים פנו לבית המשפט וטענו כי כתב האישום מנוסח באופן מעורפל וכללי, ולכן אין באפשרותם להתגונן מפניו ויש למחוק אותו או לתקנו.



בית המשפט המחוזי דחה את בקשת הנאשמים ובכך איפשר את המשך בירור האשמה. עם זאת הורה בית המשפט לתביעה לכלול בנוסח כתב האישום מספר הבהרות אשר ניתנו על ידה במהלך הדיון. התביעה נתבקשה להבהיר כי היא אינה יכולה להצביע על המועד והמקום המדויק בו השתכלל ההסדר הקרטליסטי, וכי היא אינה יכולה לפרט את מפתח החלוקה שערכו ביניהן חברות הקרטל.



בית המשפט דחה גם את הטענות המקדמיות האחרות שהעלו הנאשמים. דורגז ומנהליה טענו להגנה מן הצדק הן בשל התמשכותה של החקירה, הן בשל גילו המבוגר של הנאשם דוד שזר והן בשל שינוי הבעלות שחל בדורגז, שנמכרה בינתיים לקבוצת אלון. הטענה נדחתה במלואה. לעניין גילו של דוד שזר, מי שהיה מנכ"ל דורגז, ציין בית משפט, כי נוכח חומרת המעשים המיוחסים לו בכתב האישום, לא קמה לו הגנה מן הצדק.



טענתם של סופרגז ומנהליה לפיה המדינה האשימה אותם פעמיים על אותה עבירה נדחתה אף היא במלואה.



המדינה יוצגה בהליך על ידי עורכי הדין שרון קיסר, דוד גדעוני ואיריס אכמון מרשות ההגבלים העסקיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully