"קשה לזהות תקופה בהיסטוריה של אם סיסטמס , שבה היו לחברה כל-כך הרבה מקורות מגוונים לצמיחה אפשרית בשורת ההכנסות". בנימה אופטימית זו החל אתמול דן הרוורד - אנליסט בבנק ההשקעות הגרמני, דויטשה בנק, לסקר את פעילותה של אם סיסטמס. הרוורד, ששימש עד לאחרונה כאנליסט בבנק ההשקעות HSBC, העניק אתמול למניה המלצת "קנייה" בצירוף מחיר יעד של 23 דולר, גבוה ב-21% מהמחיר שבו סיימה אם סיסטמס את המסחר אמש.
מניית אם סיסטמס ידעה בחודשים האחרונים עליות ומורדות: בחודש ספטמבר זינקה המניה ב-41% לאחר שנפלה באוגוסט לשפל שנתי של 11.4 דולר. בחודש אוקטובר התממשה המניה ב-15% ואת החודש שלאחר מכן סיימה בעלייה של 13%. עם זאת, בארבעת הימים האחרונים זינקה המניה ב-20% וחלפה לראשונה מאז חודש אפריל מעבר למחיר של 18.5 דולר - מחיר שבו הנפיקה אם סיסטמס מניות בתחילת השנה.
אם סיסטמס מייצרת מוצרי חומרה המבוססים על זכרון פלאש. את מרבית הכנסותיה, כ-66%, רושמת החברה ממכירות הדיסק און קי (DOK), כונן קשיח נייד בגודל של מפתח, המתחבר למחשב דרך שקע USB ומפותח עבור יצרניות המחשבים האישיים ורשתות השיווק. שוק זה, צפוי על פי הרוורד לצמוח ב-50% ב-2005. כדי להוסיף להערכותיו של הרוורד, דיווחה היום אם סיסטמס כי תשתף פעולה עם חברת ממורקס - הפועלת בתחום המדיה הדיגיטלית - בפיתוח DOK עבור מכשירים מתחום זה.
בנוסף, מפתחת אם סיסטמס שבבי פלאש לאחסון מידע במכשירים אלקטרוניים, כגון טלפונים סלולריים מתקדמים. מוצר זה המכונה MDOC, תרם השנה כ-18% מהכנסות החברה. לדברי הרוורד, צפויות מכירות אלו לגדול במידה ניכרת ב-2005, על רקע העמקת החדירה של טלפונים סלולריים מהדור השלישי בשוקי העולם.
הרוורד מעריך, כי את 2004 תסיים החברה ברווח של 22 מיליון דולר (58 סנט למניה) מתוך הכנסות של 331 מיליון דולר. לשנה הבאה צופה האנליסט רווח של 34 מיליון דולר (90 סנט למניה) במחזור של 439 מיליון דולר. לדבריו, צפויה המניה להשיג תשואה נאה בשנה הקרובה, על רקע הגידול הצפוי במכירות וברווחים, ובעזרת שיפור ברווחיות הגולמית.
הרווחיות הגולמית, מסביר הרוורד, היתה אחת הסיבות שהשפיעו השנה לרעה על תשואתה של המניה. ב-2005, מעריך הרוורד, תגדיל החברה לשלוש את מספר החברות שמספקות לה את שבבי הגלם, בנוסף לספקיות הקיימות כיום, טושיבה וסמסונג. "בנוסף צפויים ההסכמים עם הספקים הקיימים להשתפר והדבר יקל על ניהול המלאי של אם סיסטמס וישפיע לחיוב על רווחיותה הגולמית", ציין הרוורד.
מחיר היעד שהעניק הרוורד לאם סיסטמס - 23 דולר - משקף מכפיל של 26 על הרווח החזוי ב-2005. אנליסט נוסף המסקר את החברה, קאלפש קאפדיה, מבית ההשקעות סי.אי אונטרברג, העניק בסוף השבוע שעבר מחיר יעד של 25 דולר לאם סיסטמס והותיר את ההמלצה על "קנייה". בבית השקעות אחר, WR האמברכט, העלו אתמול את מחיר היעד למניה ל-23 דולר והשאירו המלצתם למניה על "קנייה".
היום מוסיפה מניית אם סימטמס 2.4% ל-19.5 דולר, המשקף לחברה שווי של 677 מיליון דולר.
"קשה לזהות תקופה בהיסטוריה של אם סיסטמס, שבה היו לחברה כל כך הרבה מקורות מגוונים לצמיחה אפשרית בהכנסות"
עומרי כהן
7.12.2004 / 20:47