דירקטוריון ענקית הטכנולוגיה היולט פקארד (סימול HPQ) שקל ברצינות לפצל את החברה בשלוש הזדמנויות שונות, אולם החליט לבסוף בכל המקרים להשאירה שלמה, אמרה מנכ"ל HP, קרלי פיורינה.
פיורינה, אשר אמרה את הדברים בפגישה עם אנליסטים היום, אמר כי מועצת המנהלים של החברה בחנה אפשרות לפצל את החברה בשלושה מקרים שונים, ובכל פעם - בהרכב שונה - החליטה לוותר על הרעיון. בכל המקרים התקבלה ההחלטה פה אחד אמרה פיורינה, אשר לא מסרה מתי נערכו הדיונים בעניין.
דבריה של פיורינה באו על רקע דברי אנליסטים בוול סטריט כי פיצול החברה לחלקים קטנים יותר עשוי להגדיל את הערך שלה. HP פועלת כיום במגוון תחומים עסקיים החל ממחשבים אישיים ומדפסות, דרך אחסון ושרתים, וכלה בתחום שירותי המחשוב.
חלק גדול מרווחי HP מקורם בעסקי המדפסות שלה - "היהלום שבכתר" החברה - ומספר אנליסטים העריכו כי ספין אוף של חטיבת המדפסות עשויה להביא עלייה במחירי מניית HP. עם זאת, המנכ"לית פיורינה דחתה קריאות אלה שוב ושוב.
מנכ"לית היולט פקארד: "הדירקטוריון שקל פיצול החברה שלוש פעמים, אך החליט לבסוף להשאירה שלמה"
סוכנויות הידיעות
7.12.2004 / 21:17