בורסות וול סטריט נסחרות כמעט ללא שינוי יום לאחר שהבנק הפדרלי העלה כצפוי את הריבית בפעם החמישית השנה. מדד המוליכים למחצה עולה ב-0.5%. שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רושם עליות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים יורדת ב-0.043% לרמה של 4.089%.
הבנק הפדרלי של ארה"ב העלה אמש כצפוי את הריבית ב-0.25% לרמה של 2.25%, לאחר שב-30 ביוני פתח הבנק במחזור העלאות מרמת שפל של 45 שנים, של 1%. כעת נמצאת הריבית ברמתה הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2001. הבנק המרכזי האמריקאי, בפגישתו האחרונה השנה, קיבל את ההחלטה פה אחד, ודבק בניסוח "העלאה בקצב מדוד" - בה השתמש בהחלטות קודמות - ביחס למדיניות הריבית העתידית.
הפעילות היצרנית באזור ניו יורק זינקה בחודש דצמבר, דיווח היום הבנק הפדרלי של ניו יורק.
מדד אמפייר סטייט עלה בדצמבר לרמה של 29.9 נקודות, לעומת 18.9 נקודות בחודש נובמבר. תחזיות הכלכלנים היו לעלייה מתונה של המדד לרמה של 20 נקודות.
מחירי הנפט ממשיכים לעלות גם היום לקראת פרסום נתוני המלאי על ידי משרד האנרגיה האמריקאי היום, ועל רקע התקררות מזג האוויר בצפון מזרח ארה"ב - שוק הנפט להסקה הגדול בעולם. מחיר החוזים על הנפט הגולמי למסירה בינואר עולה ב-1.2% לרמה של 42.33 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק.
ספרינט, חברת הסלולר השלישית בגודלה בארה"ב, רוכשת את נקסטל, חברת הסלולר החמישית בגודלה, תמורת כ-35 מיליארד דולר. שתי החברות מסרו היום כי הדירקטוריונים שלהן אישרו המיזוג. במסגרת המיזוג יקבלו בעלי מניות נקסטל עבור כל מניה שלהם 1.3 מניות בחברה הממוזגת ו-50 סנט במזומן. השלמת עסקת המיזוג צפויה במחצית השנייה של שנת 2005, בכפוף לקבל אישור רשויות הרגולציה.
מנכ"ל ספרינט, גרי פורסי, יעמוד בראש החברה הממוזגת ששמה יהיה ספרינט נקסטל. מנכ"ל נקסטל, טימותי דונהיו, ישמש כיו"ר החברה. מניית ספרינט (סימול FON) יורדת ב-0.7%; מניית נקסטל (סימול NXTL) נסחרת ללא שינוי.
נורטל, יצרנית ציוד התקשורת הקנדית, דיווחה אמש על תוצאות ראשוניות לרבעון השלישי. החברה, המסובכת בשערוריה חשבונאית, רשמה הפסד של 6 סנט למניה ברבעון על הכנסות של 2.3 מיליארד דולר. בספטמבר הזהירה נורטל כי הכנסותיה ברבעון השלישי יהיו נמוכות מההכנסות שרשמה ברבעון השני, ואשר הסתכמו ב-2.6 מיליארד דולר. יצרנית ציוד הטלפוניה הגדולה ביותר בצפון אמריקה מסרה עוד כי הכנסותיה ברבעון הרביעי צפויות להיות בטווח של 2.8-2.9 מיליארד דולר, וכי הכנסותיה בשנת 2004 כולה צפויות להסתכם ב-10.1 עד 10.2 מיליארד דולר. מניית נורטל (סימול NT) יורדת ב-4.3%.
ליהמן ברדרס, בנק ההשקעות האמריקאי, דיווח היום על גידול של 22% ברווח הרבעוני הודות לעלייה בהכנסות ממסחר, עמלות משירותי חיתום וייעוץ למיזוגים. הבנק רשם רווח נקי של 585 מיליון דולר, או 1.96 דולר למניה, ברבעון שהסתיים בסוף נובמבר, שהוא רבעון הכספים הרביעי של החברה. התוצאות היו הרבה מעל לתחזית האנליסטים לרווח של 504 מיליון דולר, או 1.69 דולר למניה. הכנסות ליהמן ברבעון הסתכמו ב-2.9 מיליארד דולר - ההכנסה הרבעונית השלישית בגודלה מעולם עבור הבנק - גידול של 25% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. מניית ליהמן (סימול LEH) עולה ב-1.4%.
סיטיגרופ, חברת שירותי הפיננסים הגדולה בעולם, עומדת בפני חקירה נוספת בשרשרת של חקירות מביכות. הרגולטורים בגרמניה חוקרים האם סיטיגרופ עשתה מניפולציה בשוק החוזים העתידיים על אג"ח ממשלתי בגוש היורו, כך מסרו גורמים המקורבים לחקירה ל"פייננשל טיימס". מניית סיטיגרופ (סימול C) עולה ב-0.3%.
טיים וורנר, חברת המדיה הגדולה בעולם, הסכימה לשלם 500-600 מיליון דולר במסגרת הסכם פשרה עם משרד המשפטים האמריקאי ורשות ני"ע בארה"ב (SEC) בנוגע לאישומים הקשורים לחטיבת אמריקה אונליין. כך דיווח "ניו יורק טיימס". מניית טיים וורנר (סימול TWX) עולה ב-0.8%.
בסט ביי, רשת חנויות מוצרי האלקטרוניקה הגדולה בארה"ב, דיווחה היום כי רווחיה ברבעון שהסתיים בנובמבר גדלו ב-21%. החברה רשמה ברבעון, שהוא רבעון הכספים השלישי שלה, רווח של 148 מיליון דולר, או 45 סנט למניה - סנט אחד מעל לתחזיות האנליסטים. הכנסות הרשת בתקופה המדווחת צמחו ב-10% לעומת הרבעון המקביל, ל-6.65 מיליארד דולר. מניית בסט ביי (סימול BBY) עולה ב-4.4%.
מניית לאס וגאס סאנדס (סימול LVS) תרשום היום את יום המסחר הראשון שלה בבורסת ניו יורק בעקבות ההצלחה של הנפקת מניות חברת ההחזקות של המיליארדר האמריקאי שלדון אדלסון, המפעילה של כמה מבתי הקזינו הגדולים בלאס וגאס. החברה גייסה אמש יותר מ-690 מיליון דולר ממכירות של כ-23.8 מיליון מניות במחיר של 29 דולר למניה - מחיר גבוה בהרבה מטווח המחירים המתוכנן של 20-22 דולר למניה. מחיר ההנפקה מעניק לחברה שווי שוק התחלתי של 10.1 מיליארד דולר.
ג'נרל מוטורס, יצרנית כלי הרכב הגדולה בעולם, פתחה ב"תהליך גישור" עם פיאט, יצרנית כלי הרכב הגדולה באיטליה, לאחר ששתי החברות לא הצליחו ליישב את המחלוקת ביניהן לגבי האופציה של פיאט למכור את חטיבת הרכב שלה ל-GM. מניית GM נסחרת בעלייה קלה של 0.1%.
עליות בשוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות; נורטל יורדת ב-4% בעקבות דו"חות כספיים מאכזבים
TheMarker
15.12.2004 / 16:52