וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אושר בקריאה טרומית: הבנקים ישלמו ריבית על יתרות זכות בחשבונות העו"ש

צבי זרחיה

15.12.2004 / 15:07

אושרו שתי הצעות חוק פרטיות שהוגשו בנפרד על ידי סגן שר האוצר לשעבר, ח"כ יצחק כהן (ש"ס), וח"כ אורית נוקד (עבודה); כהן: "הממשלה התנגדה כי היא רוצה למצוא חן בעיני הבנקים"



מליאת הכנסת אישרה היום בקריאה טרומית, בניגוד לעמדת הממשלה, 2 הצעות חוק פרטיות המחייבות את הבנקים לשלם ריבית על יתרות של הלקוחות בחשבונות העו"ש. הצעות החוק הוגשו בנפרד על ידי סגן שר האוצר לשעבר, ח"כ יצחק כהן (ש"ס), וח"כ אורית נוקד (עבודה).



לפי הצעת כהן הבנקים גם יחוייבו להודיע ללקוחות על דבר הזיכוי אלא אם הורה הלקוח אחרת.



בעד הצעת החוק שהוגשה על ידי כהן הצביעו 37 ח"כים מסיעות: ש"ס, עבודה, שינוי, יהדות התורה, האיחוד הלאומי, עם אחד, חד"ש-תע"ל, רע"מ, ובל"ד. נגדה הצביעו 22 ח"כים מסיעת הליכוד. שר האוצר בנימין נתניהו הצביע נגד הצעת החוק. בהצבעה נמנע ח"כ אלי ישי (ש"ס).



כהן אמר כי הצעתו היא חלק ממהלכי החקיקה שיזם להגברת התחרות בבנקאות ובשוק ההון ולהטבת השירות ללקוח.



כהן מתח ביקורת על התנגדותה של הממשלה להצעת החוק וטען כי "הממשלה התנגדה כי היא רוצה למצוא חן בעיני הבנקים ולא היתה מעוניינת לפתוח בעוד חזית נגד הבנקים (בנוסף לכוונתה לחוקק את המלצות "ועדת בכר" לרפורמה בבנקאות ובשוק ההון-צ.ז). אותנו צריך לעניין ציבור הלקוחות בלבד, שאמור לקבל את המיטב ואת מיקסום התשואות לכספו", אמר.



כהן הוסיף "מאחר שהבנקים מפעילים מנגנון של ריבית חריגה, מן הדין שיפעילו מנגנון אוטומטי לתשלום ריבית על יתרות זכות לכל הלקוחות ולא רק ללקוחות מועדפים לבנקים כאלה ואחרים. אין לי שום ספק שצעד זה ישכלל ויגביר את התחרות והוא יחייב את הבנקים לשלם ריבית זכות ללקוחות".



בעד הצעת החוק שהוגשה על ידי אורית נוקד הצביעו 28 ח"כים, נגד - 22 ח"כים, ונמנעו 2
ח"כים. נוקד אמרה כי תשלום ריבית זכות על ידי הבנקים ללקוחות עשוי לעודד את הלקוחות לחסל יתרות חובה כדי לזכות בריבית זכות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully