"ראלי" של סוף השנה נמשך גם היום, כשסנטה קלאוס כבר מציץ מעבר לפינה ורק עוד יום מסחר אחד נותר עד לחג המולד. פתיחה פושרת התחלפה בעליות, על רקע ירידה חדה במחירי הנפט. בסיום המסחר הוסיף מדד נאסד"ק 0.3% לרמה של 2,157 נקודות. מדד דאו ג'ונס טיפס בעוד 0.5% לשיא חדש של יותר משלוש שנים וחצי - 10,816 נקודות. עם עלייה של יותר מ-10% מאז סוף אוקטובר, נראה שהשאלה היא כבר לא "האם", אלא "מתי" ייגע המדד גם ברמה של 11,000 נקודות.
צניחה של יותר מ-3% במחירי הנפט עזרה היום לתדלק את העליות, כשמחיר הנפט נסגר על 44.2 דולר -שפל של שבוע. זאת, לאחר שמשרד האנרגיה האמריקאי דיווח במפתיע על גידול במלאי הנפט הגולמי בארה"ב בשבוע שעבר. ירידת מחירי הנפט באה גם על רקע הערכות כי עד סוף השנה צפוי מזג אוויר חם מהרגיל בצפון מזרח ארה"ב - שוק הדלק להסקה הגדול בעולם.
נתוני הצמיחה הסופיים לרבעון השלישי שהראו כי הכלכלה האמריקאית צמחה בתקופה זו בקצב שנתי של 4% - יותר מאשר נתונים מוקדמים שפורסמו הוסיפו אופטימיות לשווקים וחיזקו את ההרגשה שהכלכלה האמריקאית עומדת בפתחה של 2005 על קרקע יציבה.
עניינים הקשורים בטבע המשיכו גם היום לספק כותרות. בוושינגטון הבירה דחה אתמול בית המשפט המחוזי לערעורים את בקשת חברת התרופות הקנדית אפוטקס לבטל את הבלעדיות הגנרית (180 יום) לה זכתה תרופת הגבנפטין של חברת אלפרמה. אלפרמה כבר החלה לשווק ביחד עם טבע את הגבפנטין בהתאם לחוזה שנחתם ביניהן. החלטת בית המשפט משאירה לפי שעה את הגבפנטין כגרסה גנרית יחידה לניורונטין, אולם בין כותלי בית המשפט נדונה כעת בקשה מקבילה שהגישה חברת התרופות האמריקאית אייווקס.
טבע גם התבשרה היום על מתחרה חדשה. שבוע לאחר שטבע וחברת התרופות ההודית רנבקסי הודיעו על תחילת שיווק טבליות הקווינפריל - הגרסה הגנרית לתרופה של פייזר לטיפול בלחץ דם - אישר היום מנהל המזון והתרופות בארה"ב לחברת פאר לשותפתה אמיד את הבקשה המקוצרת שהגישו לשיווק הגרסה הגנרית שלהן לאקופריל. מניית טבע הוסיפה היום 1.1% למחיר של 29.7 דולר.
ריטליקס דיווחה היום על חדירה ליפאן והמניה הגיבה בעליה של 2.8% ל-21.3 דולר. רשת חנויות הבריאות והטיפוח היפאנית Drug -Eleven תתקין מערכות של ריטליקס בכל 169 חנויות הרשת. דני מושיוף, סמנכ"ל הכספים של ריטליקס, אמר בתגובה כי מדובר בעסקה אשר תורמת לחברה כ- 0.5-1.5 מיליון דולר.
אי.סי.איי טלקום הוסיפה 5% ל-8 דולר, לאחר שהחברה הודיעה היום כי מערכת תקשורת מתוצרתה סיימה בהצלחה את תהליכי הבחינה אצל ספקית ציוד התקשורת, טלקורדיה טכנולוג'יס. האחרונה עתידה לשלב את המוצרים של אי.סי.איי במערכות שלה, המיועדות להימכר לחברות המספקות שירותי תקשורת בצפון אמריקה.
חברת רדוויו הקטנה, המספקת פתרונות לבדיקת התפקוד והביצועים של תוכנות בסביבת האינטרנט, חתמה על הסכם OEM עם חברת תוכנה אמריקאית לשיווק פתרונות רדוויו בעולם, כשרדוויו תקבל תמלוגים בהתאם למכירות. ברדוויו ציינו כי לחברה האמריקאית אופציה לרכישת זכויות על התוכנה, תמורת 2.5 מיליון דולר. האופציה לרכישה הוענקה אתמול, והיא תקפה לששת החודשים הקרובים כשגם אם תמומש האופציה, תמשיך רדוויו במשך שנתיים לקבל תמלוגים מופחתים בגין מכירות התוכנה. מניית רדוויו הגיבה להודעה בירידה של 9.1% ל-20 סנט במחזור גבוה מהממוצע.
אורמת טכנולוגיות הוסיפה 2.7% ל-17.4 דולר, לאחר שבבנק ההשקעות הקנדי RBC, החלו לסקר את המניה בהמלצת "תשואת מגזר" ומחיר יעד של 19 דולר. אתמול העניק בנק ההשקעות הגרמני, דויטשה בנק, המלצת "מכירה" לאורמת, בצירוף מחיר יעד של 15 דולר, והמניה הגיבה בירידה של 2.6%. בנק השקעות נוסף שהחל אתמול לסקר את המניה הוא ליהמן ברדרס האמריקאי, אשר נקב בהמלצת "תשואת שוק" ובמחיר יעד של 17 דולר.
עוד בין הישראליות, מניית פארמוס החבוטה המשיכה לצלול ואיבדה 3.5% נוספים מערכה למחיר של 1.1 דולר כשיותר מ- 11 מיליון מניות החליפו ידיים. שוויה של פארמוס שהגיע בתחילת השבוע טרם נודע כישלון הניסוי ל-350 מיליון דולר, עומד כעת על 100 מיליון דולר. מניית מג'יק איבדה 6.5% ל-3.2 דולרים במחזור גבוה מהממוצע בה והשלימה ירידה של 11% ביומיים. מגל בלטה בעליה של 7.2% למחיר של 11.7 דולר, במחזור גבוה מהממוצע בה.
וול סטריט: המסחר נסגר בעליות שערים
22.12.2004 / 23:40
