מספר נתוני מקרו מעורבים פורסמו היום ביפאן - הייצור התעשייתי במדינה עלה בנובמבר לאחר חודשיים של ירידות, דיווח משרד הכלכלה, המסחר והתעשייה של יפאן. לשכת הסטטיסטיקה היפאנית דיווחה על ירידה מפתיעה בשיעור האבטלה בנובמבר, ובנוסף דווח על ירידה בהוצאות משקי הבית במהלך החודש שעבר.
הייצור התעשייתי ביפאן רשם בנובמבר עלייה מנוכה עונתיות של 1.5% לעומת החודש הקודם. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה של 1.8% בייצור בנובמבר, עפ"י סקר שערכה בלומברג, זאת לאחר ירידות שנרשמו במהלך ספטמבר ואוקטובר.
שיעור האבטלה ביפאן ירד במפתיע לרמה של 4.5% בנובמבר, הנמוכה ביותר מאז ינואר 1999, מרמה של 4.7%, דיווחה היום לשכת הסטטיסטיקה. שיעור האבטלה ירד, על אף שהכלכלה איבדה 150 אלף משרות במהלך החודש מאחר שכ-450 אלף איש הפסיקו לחפש עבודה בנובמבר.
בנוסף, דווח היום כי הוצאות בתי האב ביפאן, שבראשם עומד אדם המקבל שכר, ירדו ב-0.9% בנובמבר לעומת החודש הקודם. המכירות הקמעוניות ירדו בנובמבר ב-0.6% לעומת אוקטובר, והמחירים לצרכן, בניכוי מחירי המזון הטרי, ירדו ב-0.2% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת.
הייצור התעשייתי ביפאן רשם בנובמבר עלייה מנוכה עונתיות של 1.5%
ליאון איצקר
28.12.2004 / 9:44