מייסד פיפלסופט, דייב דאפילד, פרש מתפקידו כמנכ"ל ויו"ר חברת התוכנה האמריקאית לקראת המיזוג הצפוי עם אורקל (סימול ORCL). מוקדם יותר החודש הסכימה פיפלסופט (סימול PSFT) להירכש על ידי יריבתה הגדולה ממנה, לאחר מאבק מר וממושך.
באמצע דצמבר נכנעה מועצת המנהלים של פיפלסופט וקיבלה את הצעת הרכש העוינת של אורקל, שגובהה 10.3 מיליארד דולר, לאחר 18 חודשים של מאבקים. מועצת המנהלים אמרה כי המאבק בין פיפלסופט לאורקל מחליש את מעמדן של 2 החברות מול המתחרה החזקה יותר - SAP. היום דיווחה אורקל כי השלימה את השתלטותה על פיפלסופט.
דאפילד לא הגיב בפומבי על תבוסתה של פיפלסופט במאבק, אולם הוא היה ידוע כיריב מושבע של אורקל. לאחר שמועצת המנהלים של פיפלסופט קיבלה את הצעת הרכש העוינת של אורקל, התנצל דאפילד באי-מייל בפני עובדי החברה על כך שלא הצליח להיחלץ מהמיזוג.
דאפילד הקים את פיפלסופט ב-1987 ומאז כיהן כיו"ר החברה. הוא כיהן כמנכ"ל החברה מ-1987 עד 1999, אז הוחלף על ידי קרייג קונווי. קונווי פוטר מתפקידו באוקטובר 2004, על רקע חששות כי לא נהג ביושר במהלך המאבק מול אורקל. במקומו, חזר דאפילד חזר לכהן כמנכ"ל.
דאפילד החזיק ב-26.5 מיליון מניות פיפלסופט - כ-7% ממניות החברה. שווי החזקותיו בחברה בהתבסס על מחיר הצעת הרכש העוינת הוא 703.8 מיליון דולר.
מאוכזב מהתבוסה - מייסד פיפלסופט פרש מתפקידו כמנכ"ל ויו"ר החברה לקראת המיזוג עם אורקל
עפרה שלו
29.12.2004 / 11:41