וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ליאו ליידרמן: 2005 מסתמנת כשנה טובה לכלכלה המקומית; סביבת האינפלציה מאפשרת הפחתת ריבית נוספת

ניצן כהן

3.1.2005 / 15:00

הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, אחד מהמועמדים המובילים לתפקיד נגיד בנק ישראל, מעריך כי האינפלציה בשנה הבאה תעמוד ביעדים ותסתכם בכ-2%; האבטלה תסתכם ב-10%



הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, פרופ' ליאו ליידרמן, מהמועמדים המובילים שנותרו במירוץ לתפקיד נגיד בנק ישראל, מעריך ששנת 2005 מסתמנת כשנה טובה מאוד לכלכלה המקומית, כשהתפתחויות במישור המדיני מהוות גורמי רקע מעודדים.



ליידרמן מעריך כי הצמיחה בשנת 2005 תעמוד ביעדים שקבעה הממשלה ותסתכם ב-3.5%-4%, וזאת בעוד תחזיות הצמיחה של האוצר עומדות על 3.8%. האינפלציה תישאר נמוכה ותעמוד ביעדי יציבות המחירים, כשההערכה של ליידרמן היא שהיא תסתכם ב-2%. יעד יציבות המחירים עומד בטווח של 1%-3%.



למרות התחזיות החיוביות של ליידרמן, האחרון עדיין צופה כי שיעור האבטלה לא ירד מתחת לרמת 10%. "הנתון החיובי הבולט בשנה היוצאת הוא העלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה של המשק, שעומד כיום על 55%". ליידרמן מציין את נתוני הרקע שהביאו להישג זה, ובכללם הקשחת הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה והבטחת הכנסה.



למרות ההישג של האוצר בתחום האבטלה, מציין ליידרמן כי הגידול במספר המועסקים ברבעון השלישי של השנה היה ברובו למשרות המוגדרות כמשרות חלקיות שנובע, ככל הנראה, מהעלייה בביקושים לעובדים זמניים בשל גירוש הפועלים הזרים. ליידרמן מעריך שלמרות מאמצי האוצר להילחם בשיעורי האבטלה הגבוהים, שיעור האבטלה בשנת 2005 לא ירד מתחת לרמת 10%, וזאת בשל העובדה כי מרבית המפוטרים במשק הם מהסקטור הממשלתי כשההתאוששות האיטית של הענפים עתירי העובדים עדיין איטית, דבר שיאפשר קליטה חלקית בלבד של המפוטרים.



סביבת האינפלציה במשק הישראלי נמוכה, דבר שמאפשר לבנק ישראל להפחית את הריבית פעם נוספת. יחד עם זאת, מעריך ליידרמן כי במשך השנה צפויות העלאות ריבית מדודות, בדומה לאלו של הבנק המרכזי האמריקאי.



לגבי שער החליפין של הדולר, ליידרמן מעריך כי השוואת שיעורי המס על ניירות ערך זרים למקומיים מאפשרת להניח כי משקל הנכסים הפיננסיים המושקעים בחו"ל מתיק ההשקעות של הציבור הישראלי יגדל בהדרגה, דבר שיביא ללחצים על הדולר - אולם לא צפויים זעזועים בשערי החליפין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully