נציגות עובדי אל על מאיימת להשבית את החברה. הסיבה: סחבת בהקמת התאגיד לרכישה מוזלת של מניות החברה על ידי העובדים.
העובדים דורשים לממש את ההסכם שנחתם עמם ביוני 2003, ערב הנפקת אל על בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
מדובר באפשרות שתאגיד העובדים ירכוש החל מתחילת השבוע הבא 10% ממניות החברה בהנחה של 70% ועוד מניות ואופציות בסך 5% החל מ-2007.
אתמול נפגשו נציגי העובדים לישיבת חירום עם יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עופר עיני.
הפגישה באה על רקע התנגדות ההסתדרות להפעלת תאגיד עובדי אל על, במתכונת אשר אושרה על ידי מועצת המנהלים של התאגיד המשפטי החדש.
בנציגות העובדים נשמעו אתמול טענות, לפיהן גורמי המדינה שצריכים לאשר את מתכונת פעילותו של התאגיד נוהגים בסחבת שעלולה לגרום לטירפוד אפשרות הרכישה של המניות במחיר המוזל.
ועד טייסי אל על, בראשותו של הקברניט איתי רגב, מתנגד למתכונת ולהרכב מועצת המנהלים של התאגיד, שהוקם ע"י נציגי העובדים של מגזרי הקרקע השונים ודורש ייצוג מאוזן יותר בו.
בישיבת מועצת המנהלים של תאגיד עובדי חברת התעופה אל על שהתקיימה בסוף השבוע בנתב"ג, דיווח בא כוחם המשפטי של נציגות העובדים בחברה, עו"ד דרור חוטר ישי, כי הציג בפני ההסתדרות מסמכים אשר שומטים לכאורה את הקרקע מטענותיהם של ועד הטייסים בחברה וכי ניתן להמשיך ולהתקדם בהליך רכישתם של המניות במחיר המוזל.
חיים שייב, מחזיק תיק התחבורה בהסתדרות, אמר אמש בתגובה ל"הארץ" כי "ישנם כמה אלמנטים אשר יכולים להוות בעיה מבחינת ציבור העובדים, כמו הטייסים והגנה עתידית עליהם, אשר אנו מתנגדים להם. למשל, אפשרות כפיה על עובדים להצטרף לתאגיד, מבלי שכל אחד מהם, חתם באופן אישי על מסמך המביע את הסכמתו לכך".
עובדי אל על מאיימים להשבית את החברה בגלל סחבת ברכישת המניות
זוהר בלומנקרנץ
4.1.2005 / 7:39