כ-10% מפיגורי התשלום של חברות במשק הישראלי לספקים בשנה החולפת הפכו לחובות בעייתים לגבייה, כך עולה מנתוני חברת ביטוח האשראי בססח. בחברה מציינים כי מדובר בפיגורי תשלום שחרגו מעבר לימי האשראי המקובלים בכל אחד מהענפים ושגבייתם הגיעה לערכאות משפטיות. בססח עצמה, אגב, נאלצה לשלם תגמולי ביטוח בכל אחד מהמקרים האלה.
בבססח מציינים כי לאורך השנה חל שיפור מסוים במוסר התשלומים, שכן בתחילת 2004 (ברבעון הראשון) כ-13% מפיגורי התשלום הפכו לחובות בעייתיים לגבייה, מה שמלמד דווקא על שיפור במצב חלק מהעסקים הקטנים בארץ במהלך השנה. הרבעון הראשון של 2004, שהיה בעייתי ביותר השנה, היה טוב יותר ממקבילו בשנת 2003 ב-15%, כך שניכרת מגמת שיפור עקבית.
לדברי דוד מילגרום, מנכ"ל בססח, הנתונים בסך הכל מלמדים על מצב פיננסי רעוע של חברות רבות במשק הישראלי. "די בשינויים קלים בסביבה העסקית", אומר מילגרום, "כדי לגרום לפשיטות רגל של חברות, תוך הסבת נזקים כבדים לספקים שלהן".
עוד עולה מנתוני בססח בנוגע לימי האשראי במשק כי ענף החשמל הוא הענף בו מוענק האשראי הארוך ביותר - עד כדי 180 יום. בענף הבנייה עומד הממוצע על 150 יום, פלסטיק וגומי - 120 יום בממוצע, מזון ומשקאות וכימיקלים - 90 יום בממוצע ומחשבים - 60 ימי אשראי בממוצע.
בססח, החברה הישראלית לביטוח אשראי מקבוצת הכשרת היישוב, הינה מבטח האשראי הגדול בישראל. בססח מבטחת אשראי בהיקף של מעל 5 מיליארד דולר בשנה, כאשר מתוכם מעל 4 מיליארד דולר בעסקות סחר חוץ וכמיליארד דולר בשוק המקומי.
