וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברגר הולדינגס מימשה האופציה ורכשה את אייפקס ב-7.7 מיליון דולר

רותם שטרקמן

9.1.2005 / 9:40

ברגר הולדינגס שולטת, באמצעות חברת דש, על כספים בתיקים קרנות וקופות גמל בהיקף של כ-7 מיליארד שקל



לאחר החגיגה בעקבות מימוש האחזקה הגדולה בטקנומטיקס, שנמכרה בשבוע שעבר והותירה רווח הון לא קטן, נמצאה סיבה טובה נוספת לשמחה בבית ההשקעות אייפקס. חברת ברגר הולדינגס, שבשליטת קרנות הפנסיה של הסתדרות העובדים הלאומית, הודיעה על מימוש האופציה לרכישת אייפקס. ברגר הולדינגס תשלם לבעלי המניות של אייפקס 7.7 מיליון דולר, כפי שנקבע בהסכם המקורי לפני שנה.



בעלי המניות של אייפקס הם: עידו נויברגר וויקטור שימריך, שמחזיקים 24% ויקבלו כ-1.9 מיליון דולר כל אחד; מוזי ורטהיים ומרקו טוויל שמחזיקים כ-15% כל אחד; משה בן דב וזמי בולוטין, שמחזיקים כ-8% כל אחד; ואלכס רבינוביץ שמחזיק 5%.



ברגר הולדינגס שולטת, באמצעות חברת דש, על כספים בתיקים קרנות וקופות גמל בהיקף של כ-7 מיליארד שקל. ההערכות בשוק הן כי חלק מהפעילויות באייפקס ימוזגו עם אלה של דש. מאז הסכם האופציה שנחתם בין הצדדים בפברואר 2004, השקיע מוזי ורטהיים, מבעלי אייפקס, בברגר הולדינגס עצמה וכיום הוא מחזיק ב-15% ממניותיה.



נויברגר ושימריך מכהנים בתפקיד מנכ"לים משותפים בברגר הולדינגס. בנוסף לוורטהיים התחזקה ברגר הולדינגס בשני משקיעים אסטרטגיים בדמותם של נתן חץ וחיים כצמן. לאחר שנודע על מימוש האופציה אמר נויברגר כי העסקה הופכת את ברגר הולדינגס לבית ההשקעות החוץ בנקאי הגדול בישראל. בסה"כ ינהלו בקבוצה כ-10.5 מיליארד שקל, בנוסף לכסף של קרנות הפנסיה בעלות השליטה.



אייפקס הוא בית השקעות פרטי ולכן נתוניו הכספיים לא היו ידועים עד כה. בהודעה ששיגרה ברגר הולדינגס לבורסה, היא פירסמה לראשונה כמה מספרים שיכולים לתת מושג על פעילותה של אייפקס ועל צמיחתה בשנתיים האחרונות. ההון העצמי של אייפקס הוא כ-17 מיליון שקל. החברה הרוויחה במחצית הראשונה של 2004 כ-3 מיליון שקל, בנוסף לרווח של 1.2 מיליון שקל מפעילות חיתום שהועברה לפני שנה לברגר הולדינגס.



ב-2003 כולה רשמה אייפקס רווח של 2.5 מיליון שקל, ואילו ב-2002 היא הפסידה 3 מיליון שקל. יש להניח שהרווח ב-2004 כולה יהיה כפול מהרווח שב-2003, שכן הכנסות החברה במחצית 2004 הסתכמו ב-14 מיליון שקל, בדומה להכנסות ב-2003 כולה. אייפקס מנהלת קרנות נאמנות, קופות גמל, תיקים בהיקף של כ-3 מיליארד שקל. בדיעבד, ניתן לומר שלמיקי צולר, האיש החזק בחברה וזה שהוביל את מהלכיה, הלך קלף משגע. בתוך שנה וחצי הוא הקים קבוצה פיננסית אדירה בהשקעה יחסית קטנה וכיום בפתחה של המהפכה בשוק ההון הוא ניצב בעמדת זינוק מצוינת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully