עובדי בנק דיסקונט צפויים להשבית גם מחר סניפי הבנק. היום הושבתו כל 120 סניפי בנק דיסקונט לאחר שהמו"מ עם נכסים מ.י המטפלת בהפרטת הבנק מטעם המדינה - התפוצץ. טרם נקבעה פגישה נוספת בין הצדדים.
הצדדים נפגשו ביום א' בשעות הערב כדי להגיע לסיכומים סופיים שיבטיחו את זכויות העובדים לקראת מכירת גרעין השליטה בבנק. בשבוע שעבר גיבשו הצדדים הסכמות עקרוניות לפיהן חוקת העבודה בבנק תישמר למשך 5 שנים, וגובה המענק שיינתן לכ-5,500 עובדי הבנק יעמוד על 250 מיליון שקל.
הפגישה ביום א' הופסקה לאחר שלא הושגה הסכמה לגבי משך הזמן שבו לא יועמדו למכירה נכסי הבנק. כמו כן, טוענים נציגי העובדים כי בפגישה הועלתה דרישה חדשה על ידי המדינה שלא להעביר את כל סכום מענק המכירה בבת אחת, אלא לפרוס אותו - דרישה שלה מתנגדים העובדים.
במקביל השביתו היום עובדי מרכנתיל את כל סניפי הבנק עד להודעה חדשה. השביתה מתקיימת לטענת העובדים בעקבות סירובם של החשב הכללי באוצר ירון זליכה ומנכ"ל מ.י נכסים יצחק קליין להיפגש עמם למו"מ בטרם יימכר הבנק באמצעות מכירת השליטה בבנק דיסקונט.
יו"ר ועד עובדי מרכנתיל, איציק הרוש, אמר היום: "הזלזול והאטימות של האוצר כלפינו חייבים להיפסק. המאבק שלנו הוא על שמירת הסטטוס קוו הקיים ביחס לחוקת העבודה וביחס לשמירת עצמאות הבנק למשך חמש שנים".
עובדי בנק דיסקונט ובנק מרכנתיל ישבתו גם מחר
עינב בן יהודה
11.1.2005 / 18:49
