לאחר ירידה חדה בחודש נובמבר במדד מנהלי הרכש של דן אנד ברדסטריט, שב המדד ורשם עלייה קלה של 1.3% ל-55.3% בחודש דצמבר. מדד מנהלי הרכש מורכב מ-14 רכיבים שונים הבודקים את מצב התעשייה במשק וכאשר רכיב כלשהו מקבל ערך של יותר מ-50% - הוא מעיד על התרחבות בנתון הנמדד.
חודש אוקטובר אופיין בעלייה חזקה של מרבית המדדים בעקבות חזרת המגזר העסקי מחופשת החגים. בנובמבר חלה התמתנות ברוב רכיבי המדד לאחר הזינוקים באוקטובר והם חזרו לרמות הממוצעות של השנה. החודש הם שבו לטפס קלות. רכיב הביקושים המקומיים עלה ב-4.4% ועמד על 57.8% לעומת 53.4%. רכיב התעסוקה, המודד את התפתחות הביקוש לעובדים במגזר היצרני, עלה ל-59.4% לעומת 57.1% בחודש נובמבר. רכיב תפוקת הייצור השלים 14 חודשים של מגמת התרחבות ועלה ב-2% ל-56.7%.
כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי בשנת 2004 בלטה המגמה של יציאה מהמיתון מבחינת החברות היצרניות בישראל, כאשר מתחילת השנה נמצאים ערכי המדד באופן רציף מעל לקו ה-50%, המפריד בין האטה להתרחבות. יחד עם זאת, בחציון הראשון מגמת הצמיחה היתה בולטת יותר מאשר בחציון השני.
לאחר חודש של ירידה חדה חוזר מדד מנהלי הרכש של דן אנד ברדסטריט לטפס: עלה בדצמבר ב-1.3%
נתן שבע
12.1.2005 / 11:14
