רשתות טלוויזיה בכבלים ומוציאות לאור צפויות להוביל את רווחי 2005 ואת הצמיחה של החברה האם טיים וורנר, לפי בכיר בחברה.
טיים וורנר צפויה לפרסם את הדו"ח הכספי שלה לרבעון הרביעי ב-4 בפברואר ולהראות צמיחה ברשתות הכבלים ובחברות הפצות הסרטים בתשעת החודשים הראשונים של 2004. את הצמיחה ב-2005 יובילו פרסומות באתר ב-AOL, מכירה של מוצרים דיגיטליים לטלוויזיה בכבלים ומכירות מגזינים ברשות טיים וורנר.
בוול סטריט צופים כי טיים וורנר תציג רווח של 11.2 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, 16 סנט למניה. תוצאות אלה נמוכות מהתוצאות שהציגה טיים וורנר ברבעון הרביעי - רווח של 12.7 מיליארד דולר, 24 סנט למניה.
הרבעון הרביעי הוא האיטי ביותר בשנת 2004 לטיים וורנר, לפי אנליסטים, בעקבות הירידה בצמיחה בענפי הסרטים ורשתות הכבלים לטלוויזיה, לעומת שנת 2003, בה קפצו רווחי טיים וורנר בעקבות הפצת הסרט האחרון בטרילוגיית "שר הטבעות".
אתר AOL, אשר כמה מבכיריו הואשמו ב"בישול ספרים" ואשר עמד בעבר בפני מכירה אפשרית, עשוי להראות רווחיות ברבעון הרביעי של 2004. רווחיו מפרסום צפויים לעלות ב-25% בשנת 2005 והוא נראה כבעל הצמיחה המהירה ביותר בשוק הפרסום, המגלגל מחזור שנתי של 280 מיליארד דולר.
אתר AOL הגדיל את מגוון השירותים ללא תשלום בו, כולל קליפים וראיונות אשר ניתן היה לצפות בהם בעבר רק תמורת תשלום. כמו כן משתמש אתר AOL בערוץ קליפים לפי דרישה, אותו הוא שואל מרשתות הכבלים של טיים וורנר, כדי לשווק את האתר החופשי.
את רווחיה של מחלקת הכבלים של טיים וורנר צפויים להגדיל שירותי טלפוניה חדשים ושירותי קול על גבי רשת האינטרנט (VoIP).
AOL, רשתות טלוויזיה בכבלים ומוציאות לאור צפויות להוביל את רווחי טיים וורנר ב-2005
רויטרס
12.1.2005 / 11:24