מספר אזהרות הרווח של חברות בריטיות גדל ב-40% בשנת 2004. כ-300 חברות פירסמו אזהרת רווח, עלייה של כ-90 חברות מ-2003. הסיבה לעלייה במספר אזהרות הרווח היא ירידת מדד הביטחון לצרכן אשר משפיע על העסקים הבריטיים, כך קובע מחקר של חברת ארנסט אנד יאנג.
רווחי החברות הבריטיות מושפעים מהיחלשות הדולר, עליית מחירי הנפט והעלאת הריבית. מאז נובמבר 2003 העלה הבנק המרכזי של בריטניה את הריבית 5 פעמים, וגרם לצמצום בהוצאות הצרכנים. בעקבות כך, חברות מכל רחבי קשת התעשייה דיווחו על ירידה ברווחים ב-2004, בגלל נפילת המכירות ועליית המחירים. לפי ארנסט אנד יאנג, סקטור שירותי התמיכה פירסם את המספר הרב ביותר של אזהרות הרווח - 32 אזהרות. חברות שירותי מחשב פרסמו 31 אזהרות רווח, וקמעונאיות - 25. ברבעון האחרון של 2004 פורסמו 85 אזהרות רווח - המספר הגבוה ביותר מאז שלושת החודשים הראשונים של 2003.
חברת ארנסט אנד יאנג מעריכה כי מגמת העלייה בפרסום אזהרות רווח תימשך גם ב-2005, אם מדד הביטחון לצרכן ימשיך לרדת. הקונפדרציה של התעשייה הבריטית טענה כי החברות הבריטיות נמצאות בלחץ בגלל תחרות גלובלית אינטנסיווית, התחזקות של הליש"ט ועומסי מס ורגולציה. גאד גודן, ראש תחום המחקר הכלכלי בארגון ניסה לתת פתרונות, בראיון ל-BBC: "על החברות הבריטיות להכפיל את מאמציהן לשלוט בעלויות, להתייעל ולגרות את הצרכן עם מוצרים ושירותים חדשים".
