בורסות אסיה נסחרו בעליות: מדד הניקיי בטוקיו עלה ב-0.4%; מדד הקוספי בסיאול זינק ב-2%; בורסת טייוואן עלתה ב-1%; מדד ההאנג סנג בהונג קונג רושם עלייה של 0.8%.
מדד בטחון הצרכנים ביפאן ירד בדצמבר, לראשונה זה שלושה חודשים, לרמה של 44 מרמה של 48 בנובמבר, דיווח היום משרד הקבינט בטוקיו. בטחון הצרכנים בטוקיו ירד בדצמבר ל-43.5 מרמה של 48.4.
חברות הנדל"ן היפאניות רשמו עליות. מיצובישי אסטייט הובילה עם זינוק של 4% לאחר שהעיתון "ניהון קייזאי" דיווח כי החברה, בשיתוף עם חברות אחרות, תבנה בניין מסחרי בטוקיו ב-100 מיליארד ין (979 מיליון דולר).
הקמעונאיות היפאניות רשמו גם הן עליות: Aeon, הקמעונאית הגדולה במדינה במונחי מכירות, זינקה ב-4%; איטו יוקאדו, השנייה בגודלה, עלתה ב-1.9%.
סמסונג אלקטרוניקס זינקה ב-4.5% לאחר שבנק ההשקעות גולדמן סאקס העלה את תחזיות הרווח שלו לחברה. יצרנית השבבים הקוריאנית הייניקס סמיקונדקטור זינקה ב-6.1%; TSMC מטייוואן, יצרנית השבבים בהזמנה הגדולה בעולם, עלתה ב-4%; יונייטד מיקרואלקטרוניקס עלתה ב-2.1%; טוקיו אלקטרון, יצרנית ציוד ייצור השבבים השנייה בגודלה בעולם, עלתה ב-2.8%.
יונדאי מוטור, יצרנית הרכב הגדולה בדרום קוריאה, עלתה ב-3.9%; AU אופטרוניקס, יצרנית המסכים השטוחים הטייוואנית, זינקה ב-5.2%.
אסיה: הבורסות נסחרו בעליות; מדד הקוספי בסיאול זינק ב-2%
ליאון איצקר
17.1.2005 / 10:27
