וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת חשמל: ייתכן מאוד שלא נעמוד בביקוש הערב

עמירם כהן

19.1.2005 / 21:53

החברה צופה שיהיה היום שיא בכל הזמנים; 2 נשים נפצעו קל מהתמוטטות קיר בת"א עקב הגשם; התחזית: הגשם ייפסק



מאת עמירם כהן, דוד רטנר, צחר רותם ושירות "הארץ"




חברת החשמל הודיעה היום (רביעי) שייתכן מאוד כי לא תצליח לספק הערב חשמל לכל צרכניה. החברה צופה שיהיה הערב ביקוש שיא של כל הזמנים לחשמל בגלל גל הקור שצפוי בצפון הארץ ובמרכזה.



להערכת החברה, היא תידרש לספק 8,800 מגה ואט חשמל לצרכנים, כאשר היא מסוגלת לייצר רק 9,000 מגה ואט. לפיכך, תקלות קטנות במתקניה עשויות לגרום לכך שלא תצליח לספק את החשמל הנדרש. כאשר כל מתקני החברה פועלים, יכולת אספקת החשמל של החברה היא 10,120 מגה ואט. אולם, מספר זה ירד בגלל תקלות בחלק ממתקני החברה, והשבתת יחידת ייצור בחיפה עקב המעבר לשימוש בגז טבעי.



אם החברה לא תצליח לעמוד בעומס היא תפעיל מנגנון "השלת עומס", שבו מרכז הפיקוח של החברה בחיפה מפסיק את החשמל לסירוגין באזורים שונים בארץ למשך פרקי זמן קצרים.



שתי נשים נפצעו קל מהתמוטטות קיר



שתי נשים נפצעו בצהריים באורח קל, לאחר שעקב הגשמים העזים התמוטט על מכוניתן קיר בטון ברחוב קפלן בתל אביב. הפצועות טופלו על-ידי מד"א ופונו לבית חולים. מעיריית תל אביב נמסר כי 11 דירות הוצפו ברחבי העיר ומספר רחובות נחסמו לתנועה עקב ההצפות. עד השעה 14:00 נמדדו בתל אביב 40 מ"מ גשם.



במפרץ חיפה נגרמו היום עומסי תנועה כבדים בעקבות כמות משקעים גדולה ותקלה בקו הביוב המרכזי המוליך את שפכי הקריות אל מכון הטיהור האיזורי. בעיר ירדו ב-48 השעות האחרונות 150 מ"מ גשם - הכמות הממוצעת לכל חודש ינואר. מכבי האש בחיפה נקראו לפנות בוקר לחלץ מונית ששקעה בשלולית בעומק של מטר וחצי סמוך לגשר פז בחיפה - אתר שמוצף כמעט מדי חורף.



התקלה במערכת הביוב אירעה ברחוב אריה שנקר במפרץ חיפה, וגרמה לסגירת הרחוב לצורך עבודות תיקון בקטע מקו הביוב. התפרצות הביוב שהתערבה בשלוליות מים וסגירת רחוב אריה שנקר גרמו לפקקי תנועה גדולים בין צומת קרית אתא לצומת הצ'ק פוסט. מעיריית חיפה נמסר שתיקון התקלה יימשך לפחות יממה.



מפלס הכנרת עלה ביממה האחרונה בעוד 2 ס"מ. המפלס עמד הבוקר על 210.75- מטר. לקו האדום העליון חסרים 1.95 מטר. בחרמון הצטברה שכבת שלג בגובה של 35 ס"מ באתר הרכבל התחתון ושל למעלה מחצי מטר באתר הרכבל העליון. לראשונה השנה, ייפתח אתר החרמון לגולשים בסוף השבוע הקרוב.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully