וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפרקליטות מערערת על הזיכוי של יונתן קיי וניר הורה מעבירות ניירות ערך

אמיר הלמר

20.1.2005 / 12:18

השניים הואשמו בעבירות ניירות ערך, ובכללן ניסיון להשפיע בדרכי תרמית על שער הפתיחה של מניות המעו"ף במהלך ימי הפקיעה של אופציות המעו"ף בשני מועדים בשנת 1998



פרקליטות מיסוי וכלכלה הגישה היום לבית משפט המחוזי בתל אביב ערעור על החלטת שופט בית משפט השלום בתל אביב - זיוה הדסי הרמן, לזכות את יונתן קיי וניר הורה מבית ההשקעות אילנות בטוחה, מעבירות ניירות ערך, ובכללן ניסיון להשפיע בדרכי תרמית על שער הפתיחה של מניות המעו"ף במהלך ימי הפקיעה של אופציות המעו"ף בשני מועדים בשנת 1998.



בכתב האישום שהוגש כנגד השניים נטען כי הם ניהלו את המסחר באופציות בחשבון הנוסטרו של אילנות בטוחה וכי במועד הפקיעה במארס 1998 הם פעלו לסגור חשיפה שנוצרה בתיק באמצעות ביצוע פעולות קנייה ומכירה עצמיות כדי להשפיע על שערי 25 מניות המעו"ף.



השופטת - הדסי הרמן, קובעת בפסק הדין שבמסגרתו זיכתה את השניים, כי למעשה שוכנעה שהנאשמים לא התכוונו בפעולותיהם לבצע תרמית, אלא להגן על תיק הנוסטרו של הבנק, ולא להימצא בחשיפה העלולה לגרום לתיק ההשקעות נזק.



השופטת קובעת בפסק הדין כי מעדויות המומחים השונים מתברר כי הסיכוי שאכן שתי הפקודות הנוגדות שניתנו על ידי הנאשמים ייפגשו לכדי עסקה הוא תיאורטי בלבד, וכי כוונתם של השניים לא היתה לבצע תרמית, אלא להגן על הפוזיציה מפני חשיפה בעת הפקיעה.



בערעור שהוגש היום נטען, בין היתר, כי עסקות עצמיות הן עסקות פיקטיביות החותרות תחת בסיס תפקודו של שוק ההון ואין להשלים עמן. עוד נטען כי קביעת בית המשפט ולפיה ניתן לבצע את העסקות הללו כדי להגן על הפוזיציה מפני חשיפה בעת הפקיעה חותרת תחת עקרון היסוד שהוכר בפסיקה ופותחת פרצה רבת-נזק לשוק ההון.



את קיי ייצגו בהליך עוה"ד ירון פירדי ואלון רון, ואילו הורה יוצג על ידי עורכי הדין דן שיינמן, נווית נגב ואיריס סבאג.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully