הערב בשעה שבע (שעון ישראל) יניף נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, את ידו הימנית בפעם השנייה, ויישבע אמונים לתפקיד נשיא ארה"ב. חגיגות השבעתו של הנשיא החלו כבר שלשום בוואשינגטון, תחת שלג כבד.
נאום ההשבעה של הנשיא אמור להימשך כ-17 דקות, קצר יחסית לנאומים קודמים. בוש ידגיש בנאומו את המסר המרכזי של תקופת כהונתו השנייה - קידום החירות בעולם ותפקידה של ארה"ב כמסייעת לניצחון החופש ולהבסת הרודנות. בענייני פנים יתמקד בוש ברעיון של "חברת בעלות" ובחלום האמריקאי של בעלות על רכוש. הוא אינו צפוי להיכנס לפרטים של תוכניותיו בענייני חוץ או פנים.
את יום ההשבעה פתח הבוקר בוש בתפילה בכנסייה הסמוכה לבית הלבן. לאחר השבעתו הוא ייצא לבית הלבן, כשאחריו תהלוכת ענק הכוללת תזמורות, בלוני ענק וריקודים. בוש ורעייתו יצפו ברוב התהלוכה מבמה מיוחדת בפתח הבית הלבן.
הערב יוקדש למסיבות - אוהדי הנשיא מארגנים עשרות מסיבות בכל רחבי העיר, והנשיא אמור לדלג בין רבות מהן, להודות למשתתפים ולהעניק
המושבים מוכנים לקראת השבעת בוש היום, בגבעת הקפיטול לתורמים, לפעילים ולתומכים הזדמנות צילום ולחיצת יד, בתמורה למאמציהם שהביאו לבחירתו מחדש.
טקס ההשבעה המפואר עולה כ-40 מיליון דולר, הממומנים מכספי חברות פרטיות, בהן חברות בעלות אינטרסים בהחלטות הממשל. הטקס הוא אחד הנוצצים בתולדות ההשבעות הנשיאותיות. בוש ואנשי צוותו דחו ביקורת של מתנגדיהם הפוליטיים, אשר טענו כי אין מקום לטקס ראוותני, כאשר אמריקה מצויה בעיצומה של מלחמה. הם השיבו כי זו אינה חגיגה של הנשיא, אלא של אמריקה כולה.
תוכנית אבטחה חסרת תקדים
תוכנית האבטחה של טקס ההשבעה היא חסרת תקדים במונחים אמריקאיים. שדה התעופה "רייגן" המשרת את ואשינגטון הבירה, נסגר היום לתנועה; תנועה של מטוסים אזרחיים מעל העיר נאסרה - והיא נאכפת על ידי מטוסי ומסוקי קרב. משמר החופים הציב סירות סיור בנהר הפוטומק הסמוך וסביב הגשרים החוצים את הנהר.
האבטחה המרכזית היא על הקרקע - שטח של 100 גושי בניינים סביב אזור ההשבעה נסגר בגדרות והכניסה לאזור זה מותרת רק למחזיקי כרטיסים, וגם זאת - רק אחרי שיעברו בדיקה בגלאי מתכות. האבטחה הכבדה גררה לא מעט ביקורת מצד קבוצות של אזרחים, שטענו כי בפועל נסגר טקס ההשבעה לציבור הרחב וכי רק מיוחסים בעלי כרטיסים יוכלו להנות ממנו. מארגני האירועים הקצו אזור מיוחד, גם הוא מגודר ומאובטח, לטובת אלו שרוצים להפגין נגד הנשיא בוש.
