וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעלי אופטיק דורון במו"מ להכנסת שותף

סיון קלינגבייל

25.1.2005 / 9:12

במקביל, מנהלת הרשת הישראלית מו"מ על הקמת רשת חנויות אופטיקה במילאנו; ההערכות הן שהכנסות הרשת ב-2004 הסתכמו ב-70 מיליון שקל

מאת סיון קלינגבייל וצלי גרינברג

בעלי רשת אופטיק דורון מחפשים משקיעים במטרה להגדיל את פעילות הרשת ישראל ומחוצה לה. לדברי רוני קאופמן, מנכ"ל אופטיק דורון, הרשת נפגשה עם משקיעים פוטנציאלים במטרה להכניס שותף שסייע בהרחבת פעילות הרשת ומספר הסניפים. לדבריו, בכוונת הרשת לפתוח עוד 20 חנויות בישראל ובחו"ל, ולשם כך בעלייה זקוקים לשותף עם ידע בתחום הקמעונאות.

אופטיק דורון, שהוקמה ב-1949, החליפה באחרונה את שמה ל"אופטיק דורון כללית מושלם", בעקבות הסכם עם שירותי בריאות כללית שבמסגרתו יקבלו חברי הקופה הנחות ברשת. עד חתימת ההסכם עם הכללית מנתה אופטיק דורון 7 סניפים, אך בעקבות המיזם המשותף התחילה הרשת בפיתוח מואץ ופתחה עוד 20 חנויות. על פי תוכניות הפיתוח שלה עד סוף 2005 תמנה 50 חנויות - בישראל ובחו"ל.

המיזם המשותף עם הכללית הביא אמנם לשינוי שמה של הרשת, אך לא לשינוי הבעלות - שנשארה בידי רוני וגבי קאופמן. לפי דיווחיהם, הכנסות הרשת ב-2004 הסתכמו ב-70 מיליון שקל. היעד שלהם ל-2005 הוא 110 מיליון שקל.

במקביל, מנהלת אופטיק דורון משא ומתן עם חברת ארטקו ממילאנו לפתיחת רשת של חנויות אופטיקה במילאנו בהשקעה ראשונית של כ-1.5 מיליון שקל. חברת ארטקו היא אחת החברות המובילות במערב אירופה בתחום עיצוב חנויות, בפרט בתחום האופטיקה, ומחזור פעילותה ב-2004 נאמד ב-50 מיליון יורו.

לדברי קאופמן, "הקשר העסקי בין החברות נוצר בעת זכיית חברת ארטקו במכרז לעיצוב חנות האופטיקה של רשת אופטיק דורון-כללית מושלם בקניון מלחה בירושלים, בה הושקעו כ-1.5 מיליון שקל. העיצוב הפך את החנות במלחה לחנות הדגל של הרשת". החנות בקניון מלחה נבחרה לאחת מ-5 החנויות המעוצבות בעולם לצד חנויות בבוורלי הילס, מנהטן, כווית ורומא.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully